Velhartice odkryjí příběhy věží, jinde finišují výstavy

Poslední zářijový víkend lákají na památky kraje speciální prohlídky, ale také hned několik končících výstav.

Jarní servisní akce AUTO CB

28. a 29. září/ Příběhy věží/ hrad Velhartice

Na speciální komentované prohlídky s historikem Lukášem Kopeckým o velhartických věžích se můžete vydat na hrad Velhartice ve dnech 28. a 29. září. Prohlídky po oba dny začínají v 11:00, 13:00 a 15:00 hodin. Akce se koná v rámci Dnů Šumavského trojhradí.

V tyto dny máte také jednu z posledních možností navštívit interaktivní expozici Ve službách krále v prostorách bývalého hradního pivovaru, která vám přiblíží každodenní život ve středověku.    


do 29. září/ Výstava děl Květuše Burešové a Zuzany Jeřábkové/ zámek Manětín

Do 29. září máte možnost prohlédnout si společnou výstavu výtvarnic Květuše Burešové a Zuzany Jeřábkové ve výstavní síni zámku Manětín. Mladoboleslavská malířka Květuše Burešová se kromě malby obrazů věnuje i malbě na hedvábí, kde se jí nabízí výjimečný prostor pocitů a fantazie. Malířka a fotografka Zuzka Jeřábková preferuje olejomalbu a akvarelové techniky. Výstava je přístupná během otevírací doby zámku, od 10:00 do 16:00 hodin. 


do 29. září/ Tomáš Záborec: Dřevomalby/ hrad Švihov

Výstava nevšedních děl Tomáše Záborce bude na hradě Švihov k vidění do neděle 29. září. Výtvarník původem ze Slaného se zabývá kombinací dřevořezby a malby. Jeho přáním je, aby jeho rozměrné, často i vícedílné dřevomalby probouzely emoce a pocity. Výstava je přístupná zdarma během otevírací doby hradu, od 10:00 do 16:00 hodin.




The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka