Velikonoční bazárek Holky holkám vydělal v sobotu 16,5 tisíce korun

Šestnáct tisíc čtyři sta korun vydělal letošní velikonoční benefiční bazárek dámských oděvů HOLKY HOLKÁM, který se uskutečnil v sobotu 1. dubna v prostorách bývalého nádraží Plzeň – Zastávka.


Na pomoc charitním domovům pro matky s dětmi v tísni jej podruhé uspořádaly plzeňské ženské osobnosti, spisovatelky, básnířky, muzikantky, zpěvačky, herečky, tiskové mluvčí a další.

Výtěžek zprodeje ovšem neputuje prodávajícím ženám, nýbrž pomáhá dál. Je určen charitním domovům pro matky sdětmi vtísni. Diecézní charita provozuje v Plzeňském kraji čtyři, dva v Plzni a po jednom v Klatovech a Havlovicích u Domažlic. Loni pro ně bazárek vydělal více než 33 tisíc korun, které putovaly do domova v Havlovicích.

„V Havlovicích peníze použijeme i letos. Akutně tu potřebujeme vyměnit sporáky, aby maminky měly na čem vařit,“ říká ředitel Diecézní charity Jiří Lodr, který letošní výtěžek slavnostně převzal 1. dubna večer na Plese tanečníků vSaloonu Roudná.

Letos své oblečení do bazárku poskytly například bývalá MISS Lucie Křížková, muzikantka Ilon Leichtová, ředitelka Nadace 700 let města Plzně Alena Kozáková, bývalá ředitelka Plzeňského deníku Helena Mikešová, organizátorka Excellentní ženy Anna Šperlová, spisovatelky Jitka Prokšová, Daniela Kovářová a Markéta Čekanová, básnířka Tamara Kopřivová, tiskové mluvčí Martina Košanová a Michaela Jirovcová, moderátorka Petra Jarošová a mnoho dalších.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 02.04.2017 14:27



2 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka