Velká cena na Rapidu oslaví 130 let cyklistiky v pražské Slavii

GIANT LIGA PLZEŇ 2022 – pokračuje desátým dílem v Plzni na Rapidu. Pořadatelům je ctí, že v jejím rámci mohou jeden závod uspořádat k oslavě 130 let cyklistiky ve Slavii.  

Cílená propagace v Plzni

 Slavia Praha slaví 130 let od svého založení. Samozřejmě již nikdo ze zakladatelů, ani pamětníků nežije, ale díky dobovým fotografiím a zápisech v archivu víme, že u zrodu Slavie nestál ani fotbal, ani atletika, ale byla to cyklistika. V září roku 1892 se sešli tři studenti medicíny, konkrétně Hausman, Kratochvíl a Schöbel a dohodli se, že založí studentský cyklistický klub, což se jim skutečně v listopadu 1892 podařilo. Odkaz zakladatelů je vidět na dresech i dnešní Slavie. Barvy klubu jsou červená a bílá přesně napůl, protože žádný člověk ani myšlenka nemá jen jednu barvu a dvě stejné poloviny představují rovnováhu. Bílá barva představuje čistotu sportovní myšlenky a červená barva srdce a krev, kterou vkládáme do všech závodů a utkání. Hvězda hrotem dolů pak představuje hvězdu naděje v době, kdy se nedaří. 

6. září se tak v Plzni na Rapidu můžete těšit nejen na pětici Slávistů, ale zejména na další pokračování největší kritérijní ligy v ČR Giant ligy 2022. Na závodníky bude čekat prvenství na pásce na 55 kol (60 km) s bodováním v každém okruhu 2 a 1b.

Ceny mimo tradičních partnerů na tento díl věnuje firma Esatrade s.r.o zástupce značky Isostar. Začátek akce tradičně v 17:30.

Diváci se opět mohou těšit na souboje týmů Slavie a Sparty s Duklou Praha, LAWI –Stars Giant a  Hello CTW, kteří budou chtít udržet dres lídra  a upevnit pozici pro Martina Boubala, ale i na souboje jednotlivců o celkové pořadí v úterním kritériu.

Sportovní odpoledne by mělo začít již od 15:45 hod, kdy pod taktovkou Roman Kreuziger Cycling Academy z. s. startují závody pro žáky, kadetky a kadety.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.09.2022 09:47



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka