Plánovanou obnovu sídliště Bory představí v úterý veřejnosti

V úterý 8. října od 17 hod. bude představen návrh studie na obnovu části sídliště Bory, zváni jsou obyvatelé ulic Mandlova 1-23, Heyrovského 46-54 a Luďka Pika 1-15.

Cílená propagace v Plzni

Setkání s občany se bude konat v školní jídelně 11. ZŠ Baarově ulici 31. Po představení studie autorským týmem bude následovat moderovaná diskuse. Získané připomínky budou sloužit k další projektové přípravě.

Správa veřejného statku města Plzně nechala zpracovat návrh dopravní a krajinářské architektonické studie části sídliště Bory, kterou chce projednat s veřejností. Zpracování studie předcházela analýza realizovaná pracovníky SVSMP zaměřená především na dopravní situaci a stav zeleně v řešeném území.

Ve studii bylo řešené území (viz příloha řešené území + pozvánka na veřejné projednání) rozděleno na několik ploch dle různých funkcí (dopravní, rekreační) a navrženy veřejné plochy v sídlišti vhodné k úpravám. Studie navrhuje úpravy a obnovu zeleně, ulic a chodníků, zefektivnění parkování, zlepšení dopravy u příjezdu do 55. mateřské školy v Mandlově ulici, rozvoj míst pro herní a sportovní využití.

8. října 2019 od 17:00 mohou obyvatelé Bor přijít do 11. školní jídelny (Baarova ul. 31) na veřejné představení architektonického návrhu a diskutovat o něm s autory. Získané podněty a připomínky budou sloužit k vyhodnocení studie a dle zájmu veřejnosti bude dopracovaný návrh opět představen. Návrh studie je zpracováván ve spolupráci s MO Plzeň 3, zapojení veřejnosti organizuje Centrum pro komunitní práci Západní Čechy.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 07.10.2019 10:08



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka