Víkend na Plzeňsku: Arabfest, farmářské trhy i program na Radyni

Z Plzně se můžete o víkendu vydat i na zříceninu nedalekého hradu Radyně.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jarní počasí svádí k výletům a návštěvám akcí všeho druhu. Vyberte si z pestré nabídky města Plzně a nebudete litovat.

Letošní ročník Arabfestu bude plný dobrého jídla

Tématem desátého Festivalu arabské kultury bude jídlo. Od středy do neděle 4. – 7. dubna se můžete těšit na pestrou škálu akcí na různých místech v Plzni. Užít si můžete arabskou snídani v Kulturce, tematické přednášky nebo kurzy arabštiny. Chybět nebude ani ArabFILMfest. V sobotu se určitě zastavte v DEPO2015 na velké přehlídce orientální kuchyně. Koná se tu totiž Oriental Street Food Market. Kompletní program festivalu a informace k jednotlivým akcím najdete na webu Arabfestu.

Odstartujte turistickou sezonu na hradě Radyně

V sobotu 6. dubna můžete zahájit sezonu jarních výletů do přírody a na hrady a zámky. Vydejte se na hrad Radyně, třeba pěšky ze Starého Plzence. Na Radyni se můžete ve 14 a v 16 hodin těšit na oživené prohlídky zříceniny s králem Karlem IV. a jeho družinou. Atmosféru dokreslí středověká kapela.

Od dubna si prohlédnete Loosovy interiéry i v neděli

Od začátku dubna můžete Loosovy interiéry v Plzni vidět v pátek, sobotu i neděli. Navštivte interiéry navržené světoznámým architektem Adolfem Loosem ve třicátých letech minulého století a seznamte se kromě architektury i s životními osudy jejich původních vlastníků a obyvatel. Můžete si vybrat prohlídku bytů Krausových a Voglových nebo Brummelova domu. Vstupenky si můžete rezervovat online nebo je zakoupit v Turistickém informačním centru na náměstí Republiky vedle radnice.

Kam na páteční koncert? Monkey Business nebo Pragasón

Máte chuť zařádit si na koncertě? Rozhodně bude z čeho vybírat. V DEPO2015 zahraje v pátek oblíbená kapela Monkey Business. Na programu budou osvědčené hity i novinky, začíná se ve 20 hodin. V Buena Vista Clubu v Kollárově ulici se na páteční večer chystá kubánská party s kapelou Pragasón. Ta odstartuje taktéž ve 20 hodin.

Čepujte pivo jako profíci díky škole čepování Plzeňského Prazdroje

Plzeňský Prazdroj zve všechny pivaře na pravidelnou školu čepování, jejíž další díl se koná v sobotu 6. dubna od 19 do 22 hodin. Během školy čepování se nejen dozvíte, jak se od sebe liší hladinka, šnyt, čochtan a mlíko, ale naučíte se je rovnou i načepovat. Jako dárek si domů odnesete půllitr se svým jménem. Na školu čepování se registrujte na reservations@asahibeer.cz.

Na farmářské trhy na sobotní brunch

Sobotní ráno bude opět patřit farmářským trhům na náměstí Republiky. Od 8 do 12 hodin tu v prostoru mezi katedrálou a radnicí lokální prodejci otevřou své stánky. Těšit se opět můžeme na čerstvé pečivo, maso a uzeniny a příjemnou atmosféru nejen při nákupu, ale i  pro sobotní brunch.

Zúčastněte se charitativního běhu Run for ProCit

Chcete-li v sobotu 6. dubna protáhnout své tělo a proběhnout se pro dobrou věc. Vyrazte do Borského parku na charitativní běh Run for ProCit. Takzvaný modrý běh pomáhá rodinám, které pečují o dítě s poruchou autistického spektra. Dětský běh, kterého se účastní i děti s autismem, odstartuje v 10 hodin, následovat budou běhy na 2 a na 5 kilometrů. Odvážlivci můžou na trase proběhnout i úsekem s práškováním modrou barvou. Informace o běhu i registraci najdete na webu Run for ProCit.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka