Víkend v Plzni: Festival Blik blik, trhy i koncerty

Víkend v Plzni bude opět plný zajímavých akcí. Vyberte si z tipů, ať víte, co rozhodně nevynechat.

Jarní servisní akce AUTO CB

Festival světla BLIK BLIK rozsvítí centrum Plzně


Opět po roce se v pátek a sobotu 29. a 30. března vrací Festival světla BLIK BLIK, letos už popáté. Letošní ročník bude ve znamení oslavy 50 let od přistání člověka na měsíci – a měsíc bude také tím největším lákadlem festivalu. Museum of the Moon (Muzeum Měsíce) bude k vidění v autobusové hale DEPO2015. Kudy kam na BLIK BLIK jsme vám podrobně sepsali v našem článku, na podrobný popis instalací se můžete také podívat na web DEPO2015. Na interiérové instalace doporučujeme zakoupit vstupenky předem, ty venkovní jsou zdarma. Vyrazte na BLIK BLIK 2019 – v pátek a sobotu vždy od 19:00 do 23:59.

Doprovodný program festivalu BLIK BLIK pod měsícem v DEPO2015


Kromě dvou festivalových dnů (pátek a sobota 29. a 30. března) máte možnost instalaci Museum of the Moon obdivovat i při jiných příležitostech během týdne. V úterý pod měsícem vystoupí Ille a Katarzia, ve středu se chystá přednáška o cestách na Mars a na Měsíc a ve čtvrtek filmové promítání. Na sobotní podvečer byl přidán termín cvičení jógy přímo pod měsícem. Vstupenky na všechny akce doprovodného programu si kupte předem online.

Prohlídky historického podzemí za svitu baterek


Plzeňské historické podzemí rozšířilo svou trasu o nový úsek, který se prochází kompletně potmě. Není se však čeho bát, baterka do ruky a helma na hlavě vás nenechají na holičkách. Do neděle 31. března se konají prohlídky každý den v 16 hodin, zbývá na ně pár posledních vstupenek, tak pospěšte, ať vám tento netradiční zážitek neuteče!

Smlsněte si na exotickém ovoci na Afrických trzích


Máslové avokádo, obrovský jackfruit nebo sladký ananas? Exotické ovoce, které jinak jen tak neseženete, můžete nakoupit na africkém trhu, který se koná v sobotu 30. března v Papírně na Slovanech. Od 10 do 16 hodin zde můžete ochutnávat čerstvé i sušené ovoce, koření ze Zanzibaru nebo třeba i čerstvé kakaové boby. K tomu výborná kávička a pohodová atmosféra Papírny, co víc si přát?

Víkendové koncerty slibují pořádnou jízdu: v pátek PSH, v sobotu Skyline


Máte-li chuť o víkendu vyrazit na klubový koncert, můžete si vybrat hned z dvou hvězd české hudební scény. V pátek zahrají v Anděl music baru legendy českého hiphopu PSH. Start kolem 21 hodiny, předprodej vstupenek je v plném proudu. V sobotu pak doporučujeme show kapely Skyline v Buena Vista Clubu, kterým budou předskakovat Edison & Fejdr studio a po koncertě se můžete těšit na divokou afterparty. Vstupenky jsou taktéž k dostání v online předprodeji.

Vychutnejte si sobotní ráno na farmářských trzích


Sezona farmářských trhů byla oficiálně zahájena a v sobotu 30. března si můžete opět od 8 do 12 hodin užít nákupy či snídani u lokálních farmářů. Nakupte si na nedělní oběd, dejte si lahodnou kávu, nebo si třeba pořiďte bylinky na jarní zahrádku.

Pro nové úlovky do šatníku na Nazdar Bazar v Papírně


V neděli 31. března se v plzeňské Papírně chystá další Nazdar Bazar, tedy akce pro všechny blázny do oblečení. Přijďte si vybrat, co se už ostatním do skříně nevešlo, narazíte tu určitě na zajímavé kousky! Vstupné je 20 korun, od 14 do 18 hodin můžete vesele zkoušet, smlouvat a nakupovat.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
29.03.2019 17:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka