Viktoria deklasovala Bohemku 6:0

Po třech ligových ztrátách v řadě konečně za tři body. Viktoriáni za nimi vykročili proti Bohemians 1905 už v prvním poločase, kdy vedení 3:0 zajistili Luděk Pernica, Jan Kopic a Jhon Mosquera.

Cílená propagace v Plzni

 V druhé půli se ještě trefili Pavel Bucha, Jan Sýkora a Joel Kayamba. FCVP tak vyhrála jasně 6:0!

Jako první se střelecky projevili hosté, když se Roman Květ pořádně opřel do balonu ze standardní situace, ale navrátilec do brány Jindřich Staněk jeho pokus pokryl. Za to viktoriáni hned svoji úvodní šanci využili. Po krásném centru od Aleše Čermáka se hlavičkou prosadil další navrátilec do základní sestavy Luděk Pernica.

Po půl hodině hry už to bylo o dva góly. Nádherná kombinační akce po trase Havel – Čermák – Bucha a zakončující Mosquera sice ještě nevyšla, protože Hugo Jan Bačkovský výborně vyrazil pokus Kolumbijce. Jenže k němu se míč ještě odrazil zpátky, nacentroval na hlavu Jana Kopice a ten už měl jednoduchou práci.

Domácí pokračovali v krasojízdě i nadále a alespoň omezenému počtu diváků kvůli novým vládním opatřením předváděli skvělý fotbal. Pavel Bucha poslal naprosto skvostný balon za obranu, Jhon Mosquera přehodil vybíhajícího gólmana Bohemky a Plzeň už tak vedla 3:0. Tímto výsledkem také skončil první poločas.

Na začátku druhé půle se do ostrého centru z pravé strany opřel David Puškáč, branku Jindřicha Staňka však těsně minul. Na druhé straně šli dva na jednoho Kopic s Beauguelem. První zmiňovaný vzal celou akci na sebe, jenže se vytlačil do střelecky nekomfortního úhlu a minul.

V 62. minutě se s ničím nepáral Pavel Bucha, napřáhl zpoza vápna a jeho pokus k tyči skončil až za zády Bačkovského. A o pár chvil později dokonal pověstného bůra Jan Sýkora! Deset minut před koncem se povedenou střelou za vápnem trefil i Joel Kayamba. Červenomodří si tak závěr listopadu užili, Bohemians Praha 1905 totiž porazili vysoko 6:0 a posunuli se na 2. místo v ligové tabulce.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel (71. Kaša), Pernica, Hejda, Sýkora – Bucha (82. Káčer), Kalvach – Kopic, Čermák (60. Šulc), Mosquera (60. Kayamba) – Beauguel (60. Chorý)

Bohemians Praha 1905

Bačkovský – Bartek, Köstl, Jindřišek, Kovařík (60. Vala) – Dostál, Levin, Květ (88. Ugwu), Novák (75. Vacek) – Keita (46. Koubek), Puškáč (60. Necid)

statistiky

Branky: 10. Pernica, 31. Kopic, 36. Mosquera, 62. Bucha, 64. Sýkora, 79. Kayamba, Rozhodčí: Berka – Paták, Antoníček

Diváci: 1000

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka