Viktoria i v oslabení vyhrála na Dukle a je na čele tabulky

Ve 12. kole ePojisteni.cz ligy čekala na Viktorii v nahuštěném programu cesta do hlavního města na Julisku k utkání s Duklou Praha. Svěřenci Romana Pivarníka se po 11. kole nacházeli společně s Mladou Boleslaví na špičce ligové tabulky.

Cílená propagace v Plzni

Oproti poslednímu ligovému zápasu s pražskou Spartou udělal Roman Pivarník v neděli jednu změnu. Martina Zemana nahradil na levé straně zálohy navrátilec do základní sestavy Jan Kopic.


Do utkání vstoupili aktivněji domácí. V 5. minutě se ke střele dostal Čajić, jeho pokus ovšem plzeňská obrana zblokovala do autu. Další pokus Albiacha pro změnu mířil nad Kozáčikovu branku. I první velkou šanci utkání měla Dukla. V 11. minutě si Olayinka navedl míč na střelu, která ačkoliv byla zblokovaná, nadělala Kozáčikovi velké problémy. Ten tak musel vytáhnout první důležitý zákrok večera. O pár minut později do obsazeného plzeňského vápna hráči Dukly mířil nebezpečný centr, ke kterému se dostal Čajić. Proti jeho hlavičce ale další skvělý zákrok předvedl Matúš Kozáčik. Následná gólová dorážka nebyla správně pro ofsajd uznána. První šance Viktorie znamenala úvodní gól zápasu. V 17. minutě se k rohovému praporku postavil Milan Petržela, jeho centr na přední tyči prodloužil Roman Hubník a Tomáš Hořava tváří v tvář Radovi nezaváhal, 0:1. Následující minuty se hra vyrovnala. Další důležitý moment utkání přišel ve 30. minutě, kdy po zbytečné druhé žluté kartě musel předčasně do sprch záložník Viktorie Milan Petržela. Útočení do zformované plzeňské obrany šance pro Duklu nepřinášelo, naopak na míči byla silnější Viktorie. Až ve 43. minutě se domácí dostali do slibnější šance. Na centr si naskočil Olayinka, ale dalším skvělým zákrokem ho opět vychytal Kozáčik. Opět mohlo platit nedáš dostaneš. Michael Krmenčík ale po úniku přes půl hřiště nedokázal Radu překonat. Na hranici vápna blokován protihráčem vysoko přestřelil. Do šaten se tak šlo za vedení Viktorie 1:0.

Roman Pivarník do druhého dějství nesáhl k žádné změně v oslabené sestavě. Do první šance se podle očekávání dostala Dukla. Tetour ale z voleje vysoko přestřelil. Se stejným výsledkem na druhé straně po rohu odpovídal Krmenčík. Tetour se dostal k zakončení i v 54. minutě, ovšem ani jeho druhá šance skončila nepřesným pokusem. O deset minut později se podruhé na Radu řítil Krmenčík, ale ani nyní nedokázal domácího gólmana prostřelit. Dukla zvyšovala tlak a v 71. minutě po pěkném zpracování míče těsně vedle plzeňské branky vypálil Néstor. O tři minuty později se zase připomněl Matúš Kozáčik a dalším skvělým zákrokem vytáhl střelu Považance. A jinak tomu nebylo ani o pár minut později při střele Miloševiče. Viktoria si pak rozkouskovaný závěr zápasu pohlídala a z Dukly si po vydřené výhře 1:0 odváží tři body, které zároveň stanovují současný náskok na čele tabulky.

12.kolo, neděle 30.10.2016, 18:30

Dukla Praha: F. Rada – Kušnír, Štetina, Bezpalec, Milošević (88. Šimůnek) – Považanec, Daniel Tetour, Marek Hanousek (C) – Čajić (74. Juroška), Olayinka (61. Beauguel), Albiach

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Hejda, Hubník (C), Limberský – Hrošovský, Hromada – Petržela, Hořava (90+1. Baránek), Kopic (86. Matějů) – Krmenčík (74. Poznar)

Branky: 26. Krmenčík ŽK: 58. Kušnír, 89. Beauguel – 26. Petržela, 44. Limberský, 79. Kozáčik ČK: 30. Petržela
Diváci: 2782.

foto: fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka