Viktoria padla na San Siru s Interem Milán 0:4

Poslední venkovní zápas v letošní skupině Ligy mistrů má Viktoria Plzeň za sebou. V pátém hracím kole podlehla na legendárním San Siru milánskému Interu 0:4.

Cílená propagace v Plzni

Viktoriáni mohli zaskočit svého soupeře hned v úvodních vteřinách zápasu, ale Fortune Bassey při dobře se rodícím brejku nepřihrál přesně. Jako kdyby tato akce domácí zaskočila, protože v první dvacetiminutovce předvedli spoustu nepřesných pasů a v bílých dresech hrající Západočeši jim byli vyrovnaným soupeřem.

V následujícím průběhu hry už se do toho ale hráči Interu opřeli. První obrovskou šanci si vypracoval ve 25. minutě Federico Dimarco, jeho ránu z levé strany vápna ale parádně vykopl nohama Jindřich Staněk. Stejně tak se plzeňský gólman zaskvěl proti hlavičce Henrikha Mkhitaryana.

Do tutovky se po přízemní přihrávce Dimarca dostal i Edin Džeko, jenž z velké blízkosti minul. Ve 35. minutě se milánský gigant poprvé radoval, Alessandro Bastoni se z levé strany prodral až k centru, na který si naskočil Mkhitaryan a bylo to 1:0. Před koncem poločasu znovu zafungovala spolupráce Dimarco – Džeko, tentokrát i gólově, a tak šel Inter do kabin za stavu 2:0.

Nerazzurri byli při chuti i nadále, v 55. minutě zachránila viktoriány od třetí inkasované branky tyč po střele Mkhitaryana zpoza vápna. Po další pohledné souhře Interu se sám před Staňkem ocitl Lautaro Martínez, ale brankář FCVP znovu podržel. Gól s pořadovým číslem 3 nakonec stejně padl, Martínez přiťukl Džekovi a bosenský kanonýr se trefil podruhé v zápase.

Deset minut před koncem Staněk reflexivně zasáhl proti pokusu Dumfriese na bližší tyč. V závěru se ještě trefil i po zranění se vracející Romelu Lukaku, a tak fotbalisté Plzně odjíždějí zpátky domů s prohrou 0:4.

sestavy

Inter Milán

Onana – Škriniar, Acerbi, Bastoni – Dumfries, Barella, Çalhanoglu (71. Asllani), Mkhitaryan (83. Gagliardini), Dimarco (77. Gosens) – Martínez (83. Lukaku), Džeko (71. Correa)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda, Pernica, Tijani (51. Jemelka) – Havel, Bucha, Kalvach (70. Ndiaye), Mosquera – Jirka (46. Holík), Vlkanova (84. Pilař) – Bassey (46. Chorý)

statistiky

Branky: 35. Mkhitaryan, 42. Džeko, 66. Džeko, 87. Lukaku, ŽK: Mosquera, Pernica, Rozhodčí: Ekberg – Culum, Nyberg (všichni Švédsko)

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka