Viktoria porazila Liberec góly Kopice a Mosquery

V dalším ligovém kole přivítali červenomodří doma liberecký Slovan. Speciální zápas to byl pro Jana Kopice, který svůj 300. zápas v nejvyšší soutěži oslavil vstřelenou brankou. Druhý gól přidal střídající Jhon Mosquera.

Jarní servisní akce AUTO CB

Úvod utkání byl vyrovnaný. Oba týmy se snažily hrát aktivně, ovšem náznaky šancí na obou stranách nedopadly žádným větším nebezpečím pro brankáře. První vážnější příležitost si připravili severočeši, střelu Rondiče ale Jindřich Staněk bezpečně vyrazil na roh. Chvíli poté už ale slavili viktoriáni. Po chybě brankáře Bačkovského se míč odrazil od břevna a do odkryté brány se trefil dnešní jubilant Jan Kopic.

Ve třicáté minutě po centru Libora Holíka vracel hlavou míč do ohně Milan Havel, liberecký obránce Prebsl ale dokázal na poslední chvíli zažehnat nebezpečí a Tomáš Chorý se tak nemohl dostat ke střele.

Obrovskou šanci si po standardní situaci vytvořili viktoriáni, ale skvělý zákrok Bačkovského a následný odkop jednoho z obránců zabránil v navýšení červenomodrého vedení. Vzápětí hosté potrestali plzeňskou zahozenou šanci, a to když si Tupta výborně navedl balon na střed hřiště a střelou k tyči srovnal.

Další neskutečnou příležitost si Plzeňané vypracovali v 55. minutě. Po břevně Milana Havla se snažil o dorážku Tomáš Chorý i Jan Kopic, ani jeden však nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. V 68. minutě se po rohovém kopu Jana Sýkory dostal míč k Jhonu Mosquerovi, který nikým nebráněný svojí silnou levačkou prostřelil Bačkovského a poslal svůj tým znovu do vedení.

Deset minut před koncem se ke dvěma slibným šancím dostali hosté, první příležitost zvládla plzeňská obrana odvrátit na rohový kop, druhá střela nakonec vůbec neohrozila brankáře Staňka. Do konce utkání se již nic vážnějšího nestalo a úřadující mistři porazili Liberec 2:1.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Hejda, Jemelka, Havel – Květ, Bucha – Kopic (90. Jirka), Vlkanova (61. Mosquera), Sýkora (77. Pernica) – Chorý

FC Slovan Liberec

Bačkovský – Plechatý, Prebsl, Purzitidis – Ndefe (79. Mészáros), Červ, Valenta, Doumbia (69. Frýdek), Preisler (78. Kozák) – Rondič (69. Olatunji), Tupta (84. Rabušic)

statistiky

Branky: 21. Kopic, 68. Mosquera - 52. Tupta ŽK: Hejda, Mosquera ČK: Rozhodčí: Berka – Vlček, Machač

Diváci: 8263

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka