Viktoria v domácí premiéře přestřílela Duklu 4:0

V sobotu odpoledne přivítala Viktoria Plzeň v premiérovém kole HET ligy Duklu Praha. Plzeňská Doosan Arena netrpělivě vyhlížela návrat trenéra Pavla Vrby i představení nových posil v červeno-modrém dresu.

Cílená propagace v Plzni

Očekávání plzeňských fanoušků došla naplnění už v sedmé minutě, kdy nebezpečně hlavičkoval Hořava, o dvě minuty později znovu hlavou zakončoval Hejda. Jeho střela se opřela o tyč. V 11. minutě už ale vytáhlý plzeňský stoper mířil do černého a centr do vápna proměnil první gól v síti Dukly – 1:0! Pět minut nato bylo v Doosan Areně ještě veseleji, když si Krmenčík obhodil jednoho z bránících hráčů Dukly a naservíroval před prázdnou bránu přihrávku Hrošovskému – 2:0! Následně se hra opticky vyrovnala a šanci si připsala i Dukla. Explzeňák Holenda ale hlavičkoval mimo. Třetí branka Plzně přišla v 33. minutě, kdy míč po ose Živulič – Havel doputoval až ke Krmenčíkovi, jenž z první prostřelil Radu – 3:0! Gólostroj Viktorie se ale stále nezastavoval, Doosan Arena, která měla možnost bavit se skvělou fotbalovou podívanou, si do poločasu zakřičela i počtvrté. To když Kopic prošel po pravé straně do vápna a zpětnou přihrávkou oslovil Tomáše Hořavu. Tomu vyšla střela do protipohybu gólmana Rady – 4:0!

Ve druhém poločase začala vystrkovat ofenzivní růžky i Dukla, která spoléhala na rychlé protiútoky. Ale Holenda ani střídající Mustedanagić se prosadit nedokázali. V 59. minutě vyměnil trenér Vrba Michaela Krmenčíka za čerstvého Jakuba Řezníčka. V 67. minutě minul jen o kousek míč z kopačky Podaného levou šibenici plzeňské branky. O dvě minuty později hlavičkoval do tyče Jan Holenda a korunoval tak pasáž hry, které určovali tempo hosté z Dukly. Na hřiště vzápětí přišel Milan Petržela, opačným způsobem putoval Martin Zeman. Právě Petržela se v 76. minutě pokoušel chytře oslovit Řezníčka, akci Plzně ale zastavil ofsajd. O pět minut později přišel čas obnovené premiéry Daniela Koláře v Doosan Areně, který vystřídal Patrika Hrošovského a zároveň od něj přebral kapitánskou pásku. Dukla se sice v závěru zápasu snažila výsledek alespoň korigovat, Viktoria ale udržela pohodlný čtyřgólový náskok až do konce.

1.kolo, sobota 29.7.2017, 17:00

Plzeň: Hruška – Řezník, Hejda, Hájek, Havel – Hrošovský (C) (81. Kolář), Živulič – Kopic, Hořava, Zeman (70. Petržela) – Krmenčík (59. Řezníček).

Dukla Praha: Rada – Kušnír, Bezpalec (46. Ostojić), Jiránek, Podaný – Hanousek (C), Bílovský (77. Koreš), Tetour – Brandner (46. Mustedanagić), Holenda, Schranz.

Branky: 11. Hejda, 16. Hrošovský, 33. Krmenčík, 42. Hořava, ŽK: Krmenčík – Hanousek, Kušnír, Rozhodčí: Příhoda – Blažej, Kříž.
Diváci: 9624.

foto: fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 30.07.2017 01:15



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka