Viktoria v posledním přáteláku před Rakouskem porazila České Budějovice 5:1

Poslední letošní přátelské utkání na české půdě sehrála Viktoria Plzeň proti druholigovému Dynamu České Budějovice. A především díky druhému poločasu si viktoriáni připsali další pěkné vítězství.

Cílená propagace v Plzni

Zápas z obou stran začal aktivním fotbalem, jenž byl plný osobních soubojů a napadání. České Budějovice se do obrany Viktorie snažily pronikat rychlými protiútoky, domácí spoléhali na kombinace a rozehrávky za obranu. Do vedení se Plzeň dostala ve 22. minutě – Jan Kopic z rohu odcentroval přesně na Michaela Krmenčíka, který hlavičkou uklidil balon mimo dosah Zdeňka Křížka. Na druhé straně zkusil vyrovnat Jakub Moravec, nicméně jeho ránu z dálky vyrazil Petr Bolek. Ten se následně zaskvěl i po rohovém kopu při šanci Petra Javorka. V závěru poločasu ještě dobrou šanci neproměnil Jakub Řezníček.

Do druhé půle poslal Pavel Vrba osm nových tváří, ve hře zůstali jen Lukáš Hejda, Tomáš Hájek a Jan Kovařík. Dobrou šanci měl v úvodu Daniel Kolář, jeho hlavičku však Jindřich Staněk vytěsnil. Posléze střílel mimo tři tyče Milan Petržela. Krátce nato už však Daniel Kolář svou šanci proměnil, když si vychutnal českobudějovického brankáře několika kličkami – 2:0. V 65. minutě se viktoriáni dostali do tříbrankového vedení. Andreas Ivanschitz totiž poslal krásný centr na hlavu Daniela Koláře, který hlavičkoval k tyči. O deset minut později po pasu od Milana Petržely skóroval Marek Bakoš a bylo to 4:0. V 81. minutě zahrál Andreas Ivanschitz rohový kop přesně na Jana Suchana, který upravil již na 5:0. Chvíli poté České Budějovice využily chybu v defenzivě a snížily díky brance Petra Benáta na konečných 5:1 z pohledu domácího celku.

přát., středa 5.7.2017, 17:00, Luční

Plzeň: 1. poločas: Bolek – Limberský (C), Hejda, Hájek, Kovařík – Zeman, Živulič, Hořava, Kopic – Řezníček, Krmenčík.
 2. poločas: Hruška – Řezník, Hejda (65. Vacovský), Hájek (76. Suchan), Janža – Petržela, Hrošovský, Ivanschitz, Kovařík (65. Pfeifer) – Kolář – Bakoš.

České Budějovice: 1. poločas: Křížek – Řezáč, Havel, Novák, Funda – Moravec, Čavoš, Javorek, Wermke – Pouček, Kadula.
 2. poločas: Staněk – Loduha, Jáša, Kladrubský, Vaněk – Řehoř, Benát, Hála, Pešek – Pouček, Mashike.

Branky: 22. Krmenčík, 53. Kolář, 65. Kolář, 75. Bakoš, 81. Suchan – 84. Benát, Rozhodčí: Pechanec – Kožár, Myška.
Diváci: 1004.

foto: fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka