Viktoria vedla v Jablonci 2:0, přesto prohrála

Čekání na výhru už se natáhlo na čtyři zápasy.

Cílená propagace v Plzni

Viktoriáni sice v 11. kole FORTUNA:LIGY vedli po skvělém prvním poločase v Jablonci 2:0, ale domácí se v druhé části hry oklepali a předvedli dokonalý obrat. Při prohře 2:3 skórovali Pavel Bucha a Jean-David Beauguel.

Viktoriáni se od prvních sekund snažili zlomit dlouhé střelecké trápení a to se jim povedlo už ve 12. minutě. Po přízemním centru do vápna se nejlépe zorientoval Pavel Bucha a ten otevřel skóre. V Jablonci se od začátku hrál velmi ofenzivní fotbal. O vyrovnání se zanedlouho pokusil Ivan Schranz, jeho dělovku však vyrazil Aleš Hruška na roh.

„Buchič“ následně mohl přidat další dva góly. Nejprve jeho ránu zblízka vykopl jeden z bránících hráčů z brankové čáry, za pár chvil napálil z dalekonosného pokusu tyč. Nakonec si nejvýraznější hráč úvodní pětačtyřicetiminutovky stihl připsat v nastavení ještě asistenci. Na jeho rohový kop si skvěle naskočil Jean-David Beauguel a francouzský ostrostřelec stanovil poločasové skóre na 2:0 pro Plzeň!

Severočeši se však otrkali a velmi rychle se vrátili do utkání. V 58. minutě se po centru Podaného trefil hlavou Doležal, domácí útočník si pak připsal i asistenci na gólovou střelu Zeleného a rázem bylo během chvíle vyrovnáno. Západočeši si mohli vzít vedení zpět na svoji stranu, ale „Kobrovo“ zakončení mezi tři tyče zastavil jeden z hráčů Jablonce podruhé v zápase na brankové čáře.

Na druhé straně zelenobílí předvedli dokonalý obrat. Vojtěch Kubista sklepl míč pro Tomáše Ladru, jenž se dobře uvolnil a vypálil přesně. Plzeňští tak nakonec zpátky domů odjíždějí s prázdnou, vedení 2:0 si nechali utéct a na severu Čech nakonec prohráli 2:3.

sestavy

FK Jablonec

Hanuš – Holík, Martinec, Zelený, Podaný – Považanec (90+3. Čvančara) – Pleštil (46. Ladra), Hrubý (46. Doležal), Kubista, Pilař (46. Jovovič) – Schranz (87. Hübschman)

FC Viktoria Plzeň

Hruška – Havel, Hejda, Brabec, Limberský (84. Kovařík) – Bucha, Kalvach, Čermák (72. Ondrášek) – Kayamba (64. Alvir), Beauguel, Ba Loua (84. Káčer)

statistiky

Branky: 58. Doležal, 66. Zelený, 77. Ladra – 12. Bucha, 45+1. Beauguel, ŽK: Schranz, Martinec, Kubista, Rada (tr.) – Čermák, Havel, Káčer, Rozhodčí: Hrubeš – Hock, Vodrážka

Diváci: uzavřeno

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka