Viktoriáni konečně v lize naplno bodovali, porazili Baník 3:1

První poločas nabídl opravdu atraktivní podívanou. Hned v sedmé minutě musel vytáhnout skvělý zákrok Jindřich Staněk. Tečovanou střelu vyrazil tygřím skokem.

Cílená propagace v Plzni

Osm minut později se pověsil do vzduchu nejvýše pověsil Robin Hranáč, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. V devatenácté minutě šla Viktoria do vedení. Skvělou práci odvedl Rafiu Durosinmi, který udržel protihráče na zádech. Poté balon předložil Pavlovi Buchovi, který z hranice šestnáctky vyslal výstavní ránu k pravé tyči. Letáček neměl nárok na balon dosáhnout.

Ve třicáté minutě se ale ostravský brankář vyznamenal. Šulc narýsoval exkluzivní pas na Erika Jirku, který šel sám na Letáčka. Ten v souboji sice zvítězil, ale ohrožení nezažehnal. K odraženému míči se dostal znovu Jirka a posadil ho přesně na hlavu Durosinmiho. Letáček jeho pokus vyrazil na tyčku.

Před koncem prvního poločasu vlétl do vápna Rafiu Durosinmi a zastaven byl nedovoleně. Po konzultaci s VARem byl nařízen pokutový kop, který proměnil Tomáš Chorý. To ale do konce prvního poločasu nebylo vše. Ani ne minutu poté se kopala penalta i na druhé straně. Úspěšným exekutorem byl Matěj Šín. Po první půl tak platil výsledek 2:1.

Do úvodu druhé půle vstoupili lépe hosté. Hned v první minutě musel likvidovat tutovku Ndefeho Jindřich Staněk. Poté se šance na delší dobu odmlčeli. Až v sedmdesáté minutě přišla první tutovka. Honza Kliment protancoval až do vápna, kde předložil míč na zlatém podnose Durosinmimu. Ten ale z dobré pozice přestřelil. Viktoriány to ale mrzet nemusel. V šestasedmdesáté minutě znovu vlétl do vápna Jan Kliment. Míč posunul do palebné pozice Erikovi Jirkovi. Tomu balon sjel, naštěstí tak šikovně, že našel úplně volného Traorého. Traoré se z vápna nemýlil a balon procedil přes Letáčka. 3:1.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Paluska, Hranáč, Dweh (52. Hejda) – Jirka, Šulc, Kalvach (C), Bucha (64. Traoré), Cadu (52. Sýkora, 82. Holík) – Chorý (64. Kliment), Durosinmi.

FC Baník Ostrava

Letáček – Ndefe (65. Pojezný), Blažek (C), Lischka, Kpozo – Boula (79. Rigo), Šín (65. Tetour) – Buchta, Kubala, Ewerton – Tanko (79. Almási).

statistiky

Branky: 19. Bucha, 45+1. Chorý (pen.), 78. Traoré – 45+4. Šín (pen.)

ŽK: 23. Dweh, 71. Sýkora, 85. Durosinmi

Rozhodčí: Starý – Nádvorník, Váňa

Střely na bránu: 5 - 5

Střely mimo: 3 - 4

Rohy: 5 - 5

Ofsajdy: 2 - 1

Fauly: 11 - 9

Diváci: 10088

fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka