Viktoriáni napravili vyřazení z Mol cupu, porazili Baník 3:1

Jak řekli, tak udělali. Viktoriáni chtěli napravit středeční vypadnutí z MOL Cupu ligovou výhrou proti Baníku Ostrava – a to se povedlo.

Cílená propagace v Plzni

Západočeši přehráli svého soupeře v Doosan Areně výsledkem 3:1. Za domácí se gólově prosadili Lukáš Kalvach, Jan Kliment a Jhon Mosquera.

Červenomodří spustili svou útočnou lavinu hned od úvodu a už po pár vteřinách mohli jít do vedení, Jan Kliment ale po přihrávce Adama Vlkanovy trefil jen tyč. Po osmi minutách už FCVP šla do vedení. Jan Kliment pěkně rozjel akci, kdy posunul míč na Tomáše Chorého. Ten po zasekávačce vypálil jen do Jana Laštůvky, jenže gólman Baníku balon neudržel a Lukáš Kalvach skóroval do odkryté brány.

Ostravané mohli téměř okamžitě vyrovnat, kdy Nemanja Kuzmanovič poslal milimetrový centr na Ladislava Almásiho, jehož povedenou hlavičku ještě lépe vyrazil Jindřich Staněk na roh. Ve 20. minutě už to bylo o dva góly, Milan Havel skvostně nahrál před prázdnou bránu Janu Klimentovi a bylo to 2:0. A když Staněk předvedl další perfektní zákrok i proti zakončení kolenem Daniela Tetoura, šlo se za tohoto stavu do kabin.

Po hodině hry FCB zdramatizoval zápas, po několika odrazech v malém vápně dopravil míč do sítě Almási. Za pár vteřin měli viktoriáni možnost odskočit zpátky na dvougólový rozdíl, jenže Laštůvka robinsonádou vytáhl hlavu Chorého. Po rohovém kopu Kalvacha potom těsně vedle hlavičkoval kapitán Hejda.

V 78. minutě Plzeňští potřetí rozradostnili téměř 10 000 fanoušků v Doosan Areně, Erik Jirka z pravé strany fantasticky předložil míč Jhonu Mosquerovi a bylo to 3:1. Takto utkání nakonec skončilo, a tak si fotbalisté Viktorie připisují další tři body do tabulky FORTUNA:LIGY.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Vlkanova (71. Holík), Bucha, Kalvach, Mosquera (81. Pilař) – Kliment (30. Jirka), Chorý

FC Baník Ostrava

Laštůvka – Juroška (46. Smékal), Frydrych, Pojezný, Fleišman – Ndefe, Boula (84. Tijani) – Tetour (65. Miškovič), Plavšič, Kuzmanovič – Almási (71. Klíma)

statistiky

Branky: 8. Kalvach, 20. Kliment, 78. Mosquera – 60. Almási, ŽK: Chorý, Mosquera – Laštůvka, Boula, Frydrych, Rozhodčí: Starý – Hájek, Kubr

Diváci: 9832

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka