Viktoriáni otočili zápas v Brně a mají první jarní výhru

Viktoriáni zapisují první jarní výhru. Sice to na ní zpočátku nevypadalo, protože Brno šlo do vedení po hlavičce Michala Ševčíka, ale fotbalisté Plzně otočili ve druhém poločase během deseti minut.

Jarní servisní akce AUTO CB

V závěru ještě pojistili výsledek a po triumfu 3:1 odváží z moravské metropole všechny tři body.

Do první šance se dostal po třech minutách Jiří Texl, když nečekaně z velké dálky vypálil a jeho pokus skončil na břevně. O pár chvil později jen o kousek minul bránu na druhé straně Jhon Mosquera z volného přímého kopu. Celkově aktivnímu úvodu dala Zbrojovka gólovou nálepku v 9. minutě, Matěj Hrabina předvedl perfektní centr na hlavu Michala Ševčíka a Moravané šli do vedení.

Téměř okamžitě mohl odpovědět debutant v základní sestavě Roman Květ, s jehož střelou si poradil Martin Berkovec. Po faulu Lukáše Hejdy mělo k dispozici dobrou standardku i Brno, projektil Filipa Součka ale famózně vyrazil na roh Jindřich Staněk. Kapitán FCVP potom svou chybu odčinil výborným centrem na Tomáše Chorého, proti jehož hlavičce se zaskvěl domácí gólman. Atraktivní první půle tak vyzněla výsledkově lépe pro Zbrojovku.

Ještě, než odbila hodina hry, tak viktoriáni srovnali stav zápasu. Jhon Mosquera odcentroval z levé strany, Pavel Bucha si křikl na Milana Havla, aby mu pustil balon a středopolař Plzně svou šanci chladnokrevně proměnil. Západočeši mohli během pár vteřin skóre rovnou otočit, ale zakončení Kopice zastavil na brankové čáře jeden z obránců Brna.

Plzeňané zvrátili vývoj na svoji stranu v 69. minutě, Adam Vlkanova rozehrál standardku na Jana Kopice, ten se odhodlal ke střele zpoza vápna a nádherným obstřelem na zadní tyč poslal Viktorku do vedení. V závěru ještě z protiútoku do prázdné brány pojistil výhru Adam Vlkanova, a tak svěřenci trenéra Michala Bílka po výsledku 3:1 zaznamenali první jarní body.

sestavy

FC Zbrojovka Brno

Berkovec – Hrabina, Endl, Šural, Divíšek – Texl (81. Pachlopník), Souček (37. Hladík) – Matejov (69. Alli), Blecha (69. Granečný), Ševčík (81. Rogožan) – Řezníček

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach (21. Ndiaye) – Kopic (89. Jirka), Květ (62. Vlkanova), Mosquera – Chorý

statistiky

Branky: 9. Ševčík – 59. Bucha, 69. Kopic, 90+7. Vlkanova, ŽK: Ševčík, Šural – Hejda, Ndiaye, Květ, ČK: 75. Divíšek, Rozhodčí: Orel – Caletka, Matoušek

Diváci: 5018

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka