Viktoriáni porazili Teplice a jsou ve finále poháru

Po týdnu opět proti Teplicím, tentokrát v rámci semifinále MOL Cupu. A stejně jako ligové utkání, i to pohárové zvládli viktoriáni výsledkem 1:0.

Jarní servisní akce AUTO CB

O postupu do finále, které se bude hrát v Doosan Areně, rozhodl gólem Milan Havel.

O úvodní slovo se přihlásil Miroslav Káčer, jeho dalekonosná střela skončila jen těsně vedle pravé tyče Grigarovy brány. Do dobré pozice se na druhé straně dostával Matěj Radosta, který měl na výběr, jestli vypálí, nebo nahraje nabíhajícímu Tomáši Vondráškovi. Nakonec si vybral první volbu, ale s jeho pokusem neměl Jindřich Staněk větší problémy.

Pětadvacetiletý plzeňský záložník se poté objevil v naprosté tutovce, jenže selhal. Centr Milana Havla vyrazil teplický gólman špatně jen před sebe na volného Káčera, ten však netrefil prázdnou bránu. Grigar si za pár vteřin svou reputaci napravil, když zblízka vychytal ve velké šanci Šimona Faltu.

Další branky mohli Západočeši vstřelit po rohových kopech. Nejprve Jakub Brabec pálil z první mimo, z další standardní situace hlavičku Pavla Šulce vytáhl Tomáš Grigar nad břevno. Do kabin tak oba týmy odcházely za vyrovnaného stavu.

Hned na startu druhé půle měl gól na noze Jean-David Beauguel, ale jeho zakončení Grigar vykopl nohama na brankové čáře. Druhou přesnou střelu Teplic mezi tři tyče předvedl Pavel Moulis, i s tou si však Staněk poradil.

Čtvrt hodiny před koncem se Viktorka konečně dostala do vytouženého vedení. Zdeněk Ondrášek hlavičkoval po centru Miroslava Káčera do tyče, míč se ale odrazil k Milanu Havlovi a ten měl jednoduchou práci balon doklepnout do prázdné brány, 1:0!

V nastaveném čase ještě předvedl skvělý zákrok Jindřich Staněk a svěřenci trenéra Adriana Guľy se tak můžou těšit na domácí finále MOL Cupu. Po výhře nad Teplicemi je v Doosan Areně čeká jedno z pražských „S.” Hrát se bude ve čtvrtek 20. května od 17:00.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Kaša, Brabec, Hybš – Káčer, Kalvach, Šulc (90. Hořava) – Ba Loua (80. Mihálik), Beauguel (70. Ondrášek), Falta (46. Kopic)

FK Teplice

Grigar – Vondrášek (65. Vukadinovič), Knapík, Mazuch, Droehnle (78. Kodad) – Mareček, Jukl (83. Kováč), Ljevakovič (83. Šup) – Hyčka, Moulis, Radosta (65. Černý)

statistiky

Branka: 77. Havel, ŽK: Kopic – Mareček, Rozhodčí: Orel – Flimmel, Vaňkát

Diváci: uzavřeno

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka