Viktoriáni postoupili přes Tobol Kostanaj do základní skupiny Konferenční ligy

Kazaši nastoupili do utkáni velice tvrdě. Hned ve třetí minutě vyfasoval žlutou kartu Bagat Kairov, který sestřelil Cadua. V sedmé minutě posílal do vápna centr Lukáš Kalvach a hráči Viktorie reklamovali hru rukou.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jejich přání ale hlavní rozhodčí Matej Jug a ani jeho kolega u VARu nevyslyšeli. Penalta se nepískala. První ohrožení branky soupeře přišlo záhy. Z rohového kopu hlavičkoval kapitán Hejda, ale pro balon se musel trochu vrátit. Jeho hlavičce tak chyběla razance a poměrně snadno si s ní poradil brankář Konovalov.

V sedmadvacáté minutě rýsoval do vápna balon Cadu. Na ten nohou nakonec dosáhl Rafiu Durosinmi, ale tečoval ho jen do vzduchu, kam si pro něj došel brankář Konovalov. Tři minuty na to hlavičkoval těsně mimo Robin Hranáč. Ve dvaatřicáté minutě už vypukla radost na stadionu ve Štruncových sadech. Na balon od rohového si naskočil Robin Hranáč. Míč hlavičkoval přesně do místa, kde stál Tomáš Chorý, který balon narval za brankáře Konovalova a přiblížil tak Viktorku skupině Evropské konferenční ligy. Těsně před koncem prvního poločasu mohlo být ještě veseleji, ale Robin Hranáč trefil jen clonícího kapitána Hejdu. Po prvním poločase tak Viktoria vedla 1:0.

Do první šance druhého poločasu se dostali domácí Západočeši. Dlouhý aut vhodil do vápna Rafiu Durosinmi. Ten hlavou prodloužil Sampson Dweh na Pavla Šulce, ten ale mířil mimo. V padesáté deváté minutě se rozjásala Doosan Arena podruhé. Cadu poslal do vápna další skvělý balon, který lehce, ale za to velice přesně, tečoval Rafiu Durosinmi přímo k tyčce a Konovalov se natahoval marně. 2:0.

V sedmdesáté páté minutě musel poprvé vytáhnout zákrok Jindřich Staněk. A byl to zákrok velice dobrý. Ostrou ránu z dvaceti metrů vyrazil na roh. Hostů pak nezbývalo nic jiného než hrát vabank, ale obrana Viktorie si s výpady soupeře dokázala poradit. Navíc v samotném závěru pečetil vítězství 3:0 hlavičkou Ibrahim Traoré. Viktoriáni doma vyhráli 3:0 a poprvé v historii postoupili do základní skupiny Evropské konferenční ligy.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Hejda (C), Hranáč, Dweh – Kopic, Bucha, Kalvach, Cadu – Durosinmi (86. Vydra), Chorý (76. Kliment), Šulc (52. Traoré).

FC Tobol Kostanay

Konovalov – Kairov, Rogač, Mladovič, Gabarajev – Šachov, Mužikov (C) (68. Galym), Ilić (77. Zabelin) – Žarynbetov (61. Chesnokov), Déblé (61. Mrkaić), Vukadinovič (61. Ivanovič)

statistiky

Branky: 32. Chorý, 59. Durosinmi, 90+3 Traoré

ŽK: 86. Kliment - 3. Kairov, 55. Curcic, 86. Galym, 86. Ivanovič, 90+3. Mrkaic

Rozhodčí: Jug – Žunič, Vidali

Střely na bránu: 8 - 1

Střely mimo: 7 - 1

Rohy: 6 - 2

Ofsajdy: 3 - 2

Fauly: 13 - 11

Diváci: 11069

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka