Viktoriáni prohráli s Barcelonou 2:4

Poslední zápas v letošní skupině Ligy mistrů je za námi. Viktoriáni v závěrečném duelu hostili na domácí půdě Barcelonu, proti které předvedli sympatický ofenzivní výkon. Na prohře 2:4 to ale nic nezměnilo.

Cílená propagace v Plzni

Do prvního zakončení se dostali červenomodří, po centru Libora Holíka ale Václav Pilař hlavičkoval přímo do náruče Inakiho Peni. Za to Barcelona se radovala hned ze své první akce – Ansu Fati vypálil na Jindřicha Staňka, jemuž střela prošla pod rukama, míč se zastavil na brankové čáře, kde ho dorazil Marcos Alonso.

Západočeši mohli vyrovnat po dvaceti minutách hry, po centru Lukáše Kalvacha ale Tomáš Chorý trefil jen břevno. O pár vteřin později pak Václav Pilař střílel pouze doprostřed brány. Následně se po chybě v obraně Katalánců objevil v naprosté tutovce Lukáš Kalvach, ale tváří v tvář napálil pouze hostující gólmana.

Blaugranas předvedli v Plzni efektivitu, i ze své druhé větší šance skórovali – Raphinha přehodil defenzivu FCVP na Jordiho Albu, který ještě předložil pod sebe na volného Ferrana Torrese a jeho trefu posvětil i VAR. Do kabin se tak velmi nešťastně šlo za negativního skóre 0:2 z pohledu domácích.

Naprosto zaslouženého gólu se viktoriáni dočkali hned zkraje druhého poločasu, po faulu na Tomáše Chorého se kopala penalta. Sám faulovaný se pokutového kopu ujal a bezpečně proměnil! V šedém hrající Barcelona ale neponechala nic náhodě a téměř okamžitě odskočila zpátky na dvougólový rozdíl, podruhé v zápase s prosadil Ferran Torres.

Plzeňané se ani nadále nevzdávali a podařilo se jim vsítit i další branku, po centru Vlkanovi se podruhé v zápase prosadil Chorý. Jenže španělskému gigantu se znovu podařilo získat náskok o dvě branky zpět, ze samostatného úniku se prosadil Pablo Torre. Pár minut před koncem mohla opět snížit FCVP, Erik Jirka z nádherné rány ale napálil jen tyč.

Fotbalisté Viktorie v posledním letošním představení v Lize mistrů předvedli pohledný ofenzivní výkon, prohře 2:4 to ale nezabránilo. I tak si svěřenci trenéra Michala Bílka po závěrečném hvizdu poslechli zasloužené ovace zaplněné Doosan Areny.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Holík, Hejda, Pernica, Jemelka (57. Havel) – Ndiaye (57. Bucha), Kalvach (79. Čermák) – Jirka, Vlkanova, Pilař (88. Kronus) – Chorý (79. Bassey)

FC Barcelona

Inaki Pena – Bellerín, Piqué, Alonso, Jordi Alba (57. Balde) – Torre (77. Álvaro Sanz), Kessie (67. Casado), Gavi – Raphinha (77. Dembélé), Fati, Ferran Torres

statistiky

Branky: 51. Chorý (pen.), 63. Chorý – 6. Alonso, 44. Ferran Torres, 54. Ferran Torres, 75. Torre, ŽK: Ndiaye – Gavi, Torre, Ferran Torres, Rozhodčí: Petrescu – Ghinguleac, Grigoriu (všichni Rumunsko)

Diváci: 11 258

fcv



Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka