Viktoriáni uzavřeli podzim remízou s Pardubicemi

Viktoriáni neuzavřeli fotbalový rok 2022 podle vlastních představ. V zápase s posledními Pardubicemi dotahovali jednogólovou ztrátu, kterou čtvrt hodiny před koncem stáhl Milan Havel.

Cílená propagace v Plzni

Utkání už se ale svěřencům trenéra Michala Bílka nepodařilo převrátit na svou stranu, a tak skončilo remízou 1:1.

V úvodní pětačtyřicetiminutovce se nehrál nikterak strhující fotbal. První reálná příležitost přišla až ke koncem poločasu, kdy Erik Jirka nacentroval z pravé strany na hlavu Jhona Mosquery, kterou zastavil na brankové čáře Tomáš Vlček. Z dorážky následně přepálil bránu Pavel Bucha. Do kabin se tak šlo za bezgólového stavu.

Zkraje druhé půle byl pár centimetrů od nádherné trefy znovu Mosquera, když po rohovém kopu zastříhal nůžkami, které ale orazítkovaly jen břevno. To Pardubice se radovaly hned ze své první příležitosti – Michal Hlavatý přihrál na malé vápno Pavlu Černému, jemuž se zprvu zakončení nepovedlo, ale míč se k němu vrátil a podruhé už se nemýlil.

Plzeňané mohli téměř okamžitě odpovědět, ale Tomáše Chorého skvěle vychytal na přední tyči Jakub Markovič. Domácí gólman se proti vytáhlému útočníkovi vyznamenal znovu v 68. minutě, kdy se k Chorasovi odrazil míč na malé vápno, ale Markovič balon mířící do brány vykopl nohou mimo nebezpečí.

Čtvrt hodiny před koncem viktoriáni vyrovnali, Mosquera sklepl míč pod sebe na Milana Havla a jeho zakončení na zadní tyč skončilo v síti. Poté mohl vedení strhnout na plzeňskou stranu Fortune Bassey, jenže hlavičkoval vedle. Západočeši tak v závěrečném utkání roku 2022 pouze remizovali s Pardubicemi 1:1.

SESTAVY

FK PARDUBICE

Markovič – Icha, Vlček, Chlumecký, Kurka – Janošek (87. Koukola), Vacek – Kostka (76. Lima), Hlavatý, Tischler – Černý (84. Mareš)

FC VIKTORIA PLZEŇ

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka (66. Holík) – Bucha, Kalvach – Jirka (87. Pilař), Vlkanova (66. Bassey), Mosquera – Chorý

STATISTIKY

Branky: 57. Černý – 76. Havel, ŽK: Janošek, Chlumecký – Hejda, Rozhodčí: Nehasil – Vlček, Váňa

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka