Viktorii posílil Vlkanova, do Hradce míří Trusa a Čihák

Viktoria Plzeň hlásí posilu do ofenzivních řad. Viktoriánské barvy bude oblékat sedmadvacetiletý záložník Adam Vlkanova, jenž přichází z Hradce Králové.

Jarní servisní akce AUTO CB

V Doosan Areně podepsal tříletý kontrakt. Na zádech červenomodrého dresu bude nosit číslo 88. Naopak na hostování do Hradce odchází Filip Čihák a Matej Trusa.

Právě dnes došlo k dohodě obou klubů a Adam Vlkanova se přesouvá do západočeské metropole. Ihned se připojí k novým spoluhráčům a trenéru Michalu Bílkovi bude k dispozici již pro dnešní ligový duel se Slováckem.

„Jsem rád, že se podařilo vše uzavřít a můžeme Adama Vlkanovu přivítat v našem klubu. Přesvědčil nás svými výkony a přeji mu, aby na ně navázal a stal se důležitým členem týmu, předpoklady pro to určitě má,“ okomentoval transfer sportovní ředitel klubu Daniel Kolář.

„Je to hráč, který si drží dlouhodobě vysokou výkonnost, je produktivní, a navíc je využitelný hned na třech postech v ofenzivě. Svými výkony si vysloužil i pozvánku do národního týmu a nyní zkvalitní i naši ofenzivu,“ doplnil hlavní kouč Viktorie Michal Bílek.

Adam Vlkanova je odchovancem královohradeckého fotbalu, v jehož dresu strávil i většinu kariéry, a dokonce nosil kapitánskou pásku. Na svém kontě má celkem 54 ligových startů, v nichž vstřelil 10 branek a nedávno si odbyl i premiéru v české reprezentaci. Ve druhém poločase nastoupil v duelu Ligy národů proti Portugalsku.

„Jsem nadšený, že to vyšlo a můžu se ve své kariéře posunout o krok dál. Co je víc, než přijít do klubu, který teď vyhrál titul a ještě se dostal do Ligy mistrů. Je to nádhera a já moc doufám, že budu platný pro tým,“ řekl po přestupu nový plzeňský hráč Adam Vlkanova.

Přestupovou částku se oba kluby rozhodly nezveřejňovat.

Hostování pro Trusu a Čiháka

Opačným směrem, tedy z Viktorie do Hradce Králové, naopak míří útočník Matej Trusa a stoper Filip Čihák, kteří budou na východě Čech hostovat. „Hradec je velmi kvalitní mužstvo s velice zkušeným trenérem a oba hráči zde dostanou šanci zabojovat o větší herní vytížení, kterému se jim v úvodu sezony u nás nedostávalo,“ řekl sportovní ředitel FCVP Daniel Kolář.

Filip i Matej jsou velmi perspektivní a myslím, že se v novém prostředí rychle adaptují a stanou se důležitou součástí týmu. My jejich výkonnost budeme samozřejmě pečlivě sledovat a držíme oběma palce,“ okomentoval obě hostování Daniel Kolář.

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka