Viktorka hraje s Teplicemi pro transplantační fond kostní dřeně

Úterní ligové utkání Viktorie Plzeň s Teplicemi (18:00) bude dalším, od roku 2018 již třetím, které klub věnuje na podporu Nadace pro transplantace kostní dřeně – NTKD.

Cílená propagace v Plzni

Cílem je získat další potenciální dárce do Českého národního registru dárců dřeně, neboť závažné onemocnění si během koronavirové krize pauzu rozhodně nevybírá.

Každých 35 vteřin přibyde na světě jeden člověk se závažným zhoubným onemocněním krvetvorných buněk. Během koronaviru se na této statistice nic nemění – leukémie prostě pauzu nemá! To je hlavní myšlenka, na kterou se v posledních týdnech snažila NTKD upozornit a Viktoria se k tomu nyní přidává.

„Mrzí nás, že fanouškům letos nemůžeme nabídnout přímo na stadionu místo, kde by mohli vstoupit do registru jako tomu bylo v předchozích letech. Rozhodli jsme se tedy pomoci jiným způsobem, a to upozornit na to, že závažná onemocnění rozhodně nemají pauzu a je stále potřeba nových dárců,“ vysvětluje mluvčí klubu Václav Hanzlík.

„Za každého nového dárce jsme neskutečně vděční. A v této době je důležité si připomínat, že závažné nemoci jsou stále mezi námi. Tím bych chtěl klubu FC Viktoria Plzeň poděkovat, že nám s touto osvětou pomáhá jak tímto zápasem, tak především dlouhodobě,“ řekl Pavel Jindra, předseda správní rady NTKD a primář hemato-onkologického oddělení FN Plzeň.

I díky podpoře všech viktoriánů mohl nedávno Registr oslavit odběr krvetvorných buněk u jubilejního 800. dárce, což je skvělé číslo! Hledání vhodného dárce je totiž jako hledat jehlu v kupce sena. „Většinou jde o 1 procento z celkového počtu lidí v registru. Čím více členů však budeme mít, tím se toto procento a s ním i šance na zachránění lidského života zvětší,“ vysvětluje Pavel Jindra.

Hráči Viktorky nastoupí do úterního utkání s Teplicemi s logem NTKD na dresech. Podpoře Nadace je věnován i zápasový magazín Viktorián, v němž naleznete například rozhovor přímo s Pavlem Jindrou. Viktorián obdrží již ráno do svých emailů všichni permanentkáři klubu, během dne pak bude k přečtení i online na webu.

A jak může pomoci každý z nás?
1.Vstupem do Registru dárců
Každý zdravý fanoušek ve věku 18 – 35 let může i v této koronavirové době pomoci a stát se členem Registru dárců. Míst, kde lze tento krásný krok učinit, je spousty (ZDE). A darovat naději na život je přeci ten nejkrásnější dárek, který můžeme dát.
2.Zasláním dárcovské SMS zprávy
Nadaci lze podpořit jednorázovým odesláním dárcovské DMS. Informace ZDE.
3.Šířením myšlenky a osvěty
Řekněte o tom svým kamarádům a známým. Čím více nás bude, tím větší naději na život můžeme společně darovat.

Co již společně udělala Viktorka s NTKD:
•Do Registru vstupují pravidelně noví hráči klubu, mládežníci, trenéři i zaměstnanci
•V Registru je již velké množství fanoušků i z řad Ultras
•Po Plzni jezdí speciální nadační tramvaj, která propaguje hlavní myšlenku: Daruj naději na život!
•Proběhla unikátní aukce dresů, kterou podpořily velkokluby jako PSG, Bayern Mnichov či Manchester United
•Každoročně klub věnuje jedno z utkání právě na podporu NTKD
•Všechny zápasy evropských pohárů za poslední tři roky odehrál klub s logem NTKD na dresu
•Klub byl za svou činnost před dvěma lety oceněn speciální cenou od Českého národního registru dárců a NTKD

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka