Viktorka padla na Spartě vysoko 0:4

Velký šlágr FORTUNA:LIGY se odehrál v sobotu v podvečer na Letné. Právě sem přijeli Plzeňští k očekávanému duelu se Spartou.

Cílená propagace v Plzni

Do základní sestavy trenéra Pavla Vrby se po delším zranění vrátil Radim Řezník, od úvodu zápasu vůbec poprvé nastoupil Erik Pačinda a v útoku se představil Tomáš Chorý.

Viktoriáni si první šanci připsali hned ve 4. minutě. Skvělý pas Romana Hubníka zpracoval Radim Řezník, který ještě sklepl volnému Kayambovi. Šikovný záložník se prosmýkl mezi domácí obranou, střelu zpoza vápna ale netrefil mezi tři tyče. Naopak sparťané se ze své úvodní akce radovali. Guélor Kanga poslal milimetrový centr na Adama Hložka a domácí aréna explodovala štěstím, 1:0.

O rychlou odpověď se pokoušel Tomáš Chorý, jenže i on zamířil vedle. Další příležitost Viktorie byla ještě zajímavější. Luděk Pernica na několik desítek metrů nahrál Eriku Pačindovi, který ještě roztáhl hru na volného Kovaříka. Ten z levé strany přesnou přihrávkou našel na malém vápně Joela Kayambu, ale ani tentokrát konžský záložník nenasměroval míč do branky.

Nepřesností Západočechů tak znovu využili sparťané. Pačinda v pokutovém území zfauloval Sáčka a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Guélor Kanga. Rudí poté ještě mohli navýšit svůj náskok, dalekonosnou střelu šestnáctiletého Hložka vyrazil Aleš Hruška. V bílém hrající Plzeň tak po úvodní pětačtyřicetiminutovce prohrávala 0:2.

Zkraje druhé půle se Aleš Hruška vytáhl s ještě lepším zákrokem, zkušený gólman strážící viktoriánskou branku si totiž poradil se samostatným únikem Benjamina Tetteha. Z dálky to o nedlouho znovu zkusil sebevědomě hrající Hložek, tentokrát vypálil nad břevno.

Po hodině hry měli Plzeňané velkou šanci na snížení. Pačinda našel obloučkem ve vápně úplně volného Hořavu, středopolař Viktorie ale svůj první dotek s balónem netrefil tak, jak by si představoval. A tak i potřetí po neproměněné příležitosti hostů zaúřadovala Sparta. Přízemní přihrávku Hanouska poslal do brány Sáček.

I přes třígólové vedení Letenských bylo ještě hůř. Po rohovém kopu Bořka Dočkala sice hlavičkoval Costa pouze do tyče, v nastaveném čase se ale stihl trefit i střídající Matěj Pulkrab, který zpečetil výhru Pražanů 4:0.

24. kolo, sobota 9. 3. 2019, 17:30, GENERALI Arena

Sparta: Nita – Chipciu, Štetina, Costa, Hanousek – Sáček, Kanga (90+4. Kadlec), Frýdek, Dočkal, Hložek (81. Moberg Karlsson) – Tetteh (69. Pulkrab).

Plzeň: Hruška – Řezník (13. Havel), Hubník, Pernica, Limberský – Procházka, Hrošovský – Kayamba (59. Hořava), Pačinda, Kovařík – Chorý (73. Beauguel).

Branky: 10. Hložek, 29. Kanga (pen.), 68. Sáček, 90+10. Pulkrab, ŽK: Kanga, Kadlec – Kovařík, Chorý, 2. ŽK=ČK: 90+3. Kovařík, Rozhodčí: Pechanec – Pospíšil, Dobrovolný.
Diváci: 16 110.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka