Viktorka porazila Slavii 3:0 a vede ligu!

Šlágr 9. kola FORTUNA:LIGY byl naprosto jasný – vedoucí Slavia proti druhé Viktorce. Po vzájemném zápase se ale pozice mění! Západočeši totiž porazili svého soupeře jasně 3:0 a střídají ho v čele tabulky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Viktoriáni vlétli do utkání jako uragán a už ve 2. minutě se po výkopu Jindřicha Staňka hnal sám na bránu Jhon Mosquera. Toho však stáhl Eduardo Santos, dostal tak červenou kartu a kopala se penalta. Pokutový kop bez problémů proměnil Tomáš Chorý a FCVP šla brzy do vedení. Navíc do konce duelu hrála ve výhodě jednoho hráče v poli.

Z další šance padl hned další gól, po rohovém kopu a několika odrazech se míč dostal až k Mosquerovi a ten zvýšil plzeňské vedení. Kolumbijec byl i nadále velice aktivní, po jeho přesném přízemním centru střílel střídající Václav Pilař, na jeho pokus k tyči ale na poslední chvíli dosáhl Aleš Mandous a míč vyrazil. A když Lukáš Hejda po standardní situaci hlavičkou minul, do kabin se šlo za stavu 2:0.

Čtvrt hodiny před koncem Viktorka stvrdila to, pro co si šla od první minuty, a tedy pro tři body – Lukáš Kalvach napřáhl zpoza vápna a Plzeň vedla už o tři branky. Výsledkem 3:0 také šlágr F:L skončil, a tak FCVP zabírá první místo v tabulce a na svého soupeře má nyní tři body a jeden zápas k dobru.

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Hejda, Pernica, Jemelka – Bucha, Kalvach – Sýkora (10. Pilař, 81. Holík), Vlkanova, Mosquera (89. Jirka) – Chorý (89. Bassey)

SK Slavia Praha

Mandous – Masopust, Santos, Kačaraba, D. Jurásek – Tiéhi, Ševčík – Douděra (79. Ewerton), Lingr (79. Jurečka), Olayinka (46. Dorley) – Tecl (66. Usor)

statistiky

Branky: 3. Chorý (pen.), 21. Mosquera, 73. Kalvach, ŽK: Jemelka, Pilař, Mosquera – Dorley, ČK: 2. Santos, Rozhodčí: Hocek – Nádvorník, Hájek

Diváci: 11 103

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka