Viktorka postoupila přes Helsinky, má jistotu pohárů

Už po půlhodině bylo prakticky rozhodnuto o postupu! Viktoriáni vlétli na svého soupeře a brzy vedli rozdílem třídy. Po trefách obou stoperů a Jana Sýkory z prvního poločasu se ve druhém ještě jednou trefil „Syky“ a také Jan Kliment.

Cílená propagace v Plzni

Díky vysoké výhře 5:0 si FCVP už nyní zajistila podzim v pohárové Evropě!

Hned ze začátku zápasu měly Helsinky stoprocentní šanci na otevření skóre. David Browne si poradil s Jhonem Mosquerou a předložil balon Bojanu Radulovičovi, rodák ze Španělska ale z výborné pozice minul. Následně už patřil průběh utkání zcela viktoriánům. Na druhé straně se ke střele zpoza vápna dostal Lukáš Kalvach, jehož přesný pokus vytáhl Conor Hazard nohama.

Po deseti minutách se domácí dostali do vedení, Lukáš Kalvach ze standardní situace odcentroval na přední tyč přesně na hlavu Luďka Pernici a ten rozradostnil zaplněnou Doosan Arenu. I další centr z levé strany byl nebezpečný, Jan Sýkora našel Radima Řezníka, jenž mířil přímo do rukavic Hazarda.

Ve 21. minutě už to bylo o dvě branky, Mosquera přihrál Sýkorovi a ten svojí slabší pravačkou zakončil přesně k tyči. A za dalších deset minut už Západočeši vedli o třídu! Sýkora poslal standardku na Hejdu a postup do další fáze Ligy mistrů byl už po půlhodině velmi blízko.

Ve druhém poločase za to znovu dobře vzal Sýkora zpoza vápna, tentokrát jeho pokus mířil těsně nad břevno. Prosadit se mohl také Jan Kopic, ale v dobré pozici trefil jen náruč Hazarda. Potom červenomodří předvedli nádhernou akci, po které padl čtvrtý gól. Navrátilec Václav Pilař si dobře pohrál s balonem, předložil ho Milanu Havlovi, který ještě posunul Janu Sýkorovi a ten pohodlně zakončil.

Pověstného bůra zařídil pár minut před koncem svým prvním soutěžním gólem v červenomodrém dresu Jan Kliment po přesném centru Libora Holíka. Viktoriáni rozdrtili HJK Helsinky 5:0 a nejen, že postoupili do dalšího předkola Ligy mistrů, ale už teď si zajistili podzim v pohárové Evropě!

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Řezník (46. Holík), Pernica, Hejda (62. Kaša), Havel – Bucha, Kalvach – Kopic (77. Trusa), Sýkora, Mosquera (69. Pilař) – Chorý (62. Kliment)

HJK Helsinky

Hazard – Tenho, Hoskonen, Raitala – Browne, Peltola (72. Yli-Kokko), Hetemaj, Hostikka (80. Terho), Murilo (58. Soiri) – Abubakari (58. Serrarens), Radulovič (46. Arajuuri)

statistiky

Branky: 11. Pernica, 21. Sýkora, 31. Hejda, 73. Sýkora, 84. Kliment, ŽK: Hejda, Rozhodčí: Stavrev – Kostadinov, Lika (všichni Severní Makedonie)

Diváci: 10 810

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka