Viktorka rozdrtila Mladou Boleslav 6:1, Krmenčík dal hattrick

Do sestavy se vrátil po karetním trestu Jan Kopic, pod hrot se pak postavil Aleš Čermák, hlavním hrdinou utkání byl ale opět Michael Krmenčík.

Cílená propagace v Plzni

Ten ke svým dosavadním čtyřem gólům přidal hned tři, jednou se trefil také Řezník, a v samotné koncovce přidal dva zásahy také Řezníček. Plzeň tak poprvé v sezoně zvítězila vyšším než dvoubrankovým rozdílem.

Od úvodních minut byl vidět zajímavý fotbal s šancemi před oběma brankami. Nejprve měl dobrou příležitost ke střele z přímého kopu Aleš Čermák, z necelých dvaceti metrů ale nedokázal prostřelit mladoboleslavskou zeď. Na druhé straně pak zahrozili hosté po rohovém kopu.

Po sérii několika šancí nakonec viktoriáni otevřeli skóre. Hořava si narazil s Čermákem a poslal do vápna krásný centr levačkou. Michael Krmenčík si s ním poradil jako pravý kanonýr a v letu jej hlavičkou usměrnil přesně k vzdálenější tyči mladoboleslavské branky.

Touto brankou dorovnal Krmenčík na čele tabulky ligových střelců s pěti zásahy Nikolaje Komličenka, ten se ale ještě před pauzou také prosadil, když využil zaváhání Luďka Pernici a povedeně dloubl balon kolem vybíhajícího Kozáčika. Vyrovnaný stav ale dlouho netrval, právě Michael Krmenčík totiž dokázal v nastaveném čase vrátit vedení na stranu Plzně – nutno podotknout že po skvělém centru Jana Kopice.

V úvodu druhé půle se dostal ke střele zpoza vápna Patrik Hrošovský, zamířil ale těsně vedle levé tyče. Po chvíli už ale Západočeši odskočili do dvougólového vedení a nebyl pod tím podepsaný nikdo jiný, než Michael Krmenčík. Ten měl hodně ulehčenou úlohu, po skvělé kombinaci ve vápně mezi Petrželou a Čermákem totiž zůstal na značce pro penaltu úplně sám.

Plzeňští byli při chuti a po dalších deseti minutách mohli opět slavit. Po výborné akci Petržely sice ještě branka nepadla, z následného rohového kopu už se ale červenomodří dokázali prosadit. Pernicovu ránu vyrazil Šeda jen k Řezníkovi, který míč z malého vápna uklidil do sítě. Hned vzápětí mohl Krmenčík navýšit po výborné zpětné přihrávce právě od Řezníka, jako by byl ale sám překvapený jak rychle se dostal ke střele – z dobré pozice totiž trefil jen vybíhajícího Šedu.

V závěru utkání ale ještě dokázal diváky pobavit dvěma góly Jakub Řezníček, který se trefil za Viktorii vůbec poprvé v lize. Nejprve v 90. minutě hlavou zužitkoval parádní centr šajtlí od Davida Limberského, v nastaveném čase pak z rychlého brejku balon uklidil přesnou střelou na vzdálenější tyč.

6. kolo, neděle 26. 8. 2018, 15:00, Doosan Arena

Plzeň: Kozáčik – Řezník, Pernica, Hubník (C), Limberský – Hořava (84. Procházka), Hrošovský – Petržela, Čermák, Kopic (87. Ekpai) – Krmenčík (74. Řezníček).

Mladá Boleslav: Šeda – Pauschek, Chaluš, Král (65. Kateřiňák), Keresteš – Takács, Hůlka (C) – Konaté (53. Diviš), Ladra, Přikryl (82. Hubínek) – Komličenko.

Branky: 21. Krmenčík, 45+1 Krmenčík, 52. Krmenčík, 62. Řezník, 90. Řezníček, 90+4. Řezníček – 44. Komličenko, ŽK: Krmenčík – Konaté, Takács, Rozhodčí: Příhoda – Dobrovolný, Koval.
Diváci: 10532.

fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka