Viktorka se rozloučila s Františkem Rajtoralem výhrou 2:0 nad Duklou

V sobotu 29. dubna se v plzeňské Doosan Areně uskutečnil zápas 26. kola ePojisteni.cz ligy mezi domácí Viktorií a hostující Duklou Praha. Před samotným začátkem utkání uctily zaplněné tribuny stadionu ve Štruncových sadech památku zesnulého Františka Rajtorala.

Cílená propagace v Plzni

Elektrizující atmosféra protkala také úvod samotného zápasu, když celý stadion jako jeden muž skandoval jméno viktoriána, který navlékal plzeňský dres s půlroční přestávkou od léta 2009 do loňského podzimu. V první čtvrthodině utkání uzamkli Duklu její polovině, k přímému ohrožení gólmana Rady se však nedostali. Se žlutým napomenutím navíc museli počítat Tomáš Hájek s Markem Bakošem. Sotva ale uplynulo dvacet minut zápasu, opřel se do míče na hraně pokutového území Tomáš Hořava, jenž opřel svou střelu o nohu Milana Petřžely. S jeho přispěním doputoval balón až do sítě Dukly – 1:0! O tři minuty později vystřihli viktoriáni na levé straně hřiště akci jako ze žurnálu. Hrošovský s Limberským vykombinovali míč k unikajícímu Petrželovi, kterého v pokutovém území podtrhl Šimůnek. Pokutový kop razantně proměnil Marek Bakoš – 2:0 pro Plzeň! Plzeň jako by v utkání našla ztracenou mízu, do pokutového území Dukly létal jeden nebezpečný centr za druhým, Limberský s Petrželou dávali na levé straně hřiště vyniknout dokonalé spolupráci. Viktorii po právu patřil o poločasové přestávce dvougólový náskok.

Druhý poločas otevřel průnik navrátilce do sestavy Aleše Matějů do pokutového území Dukly. V závěrečné fázi zklamalo reprezentanta do jednadvaceti let zakončení. Mimo tři tyče zamířil i o několik okamžiků později aktivní Petržela. Na druhé straně nedokázal proměnit tutovku Olayinka, kterému před prázdnou branku namazal Jan Holenda. Nigerijský útočník z malého vápna odkrytou Kozáčikovu svatyni nepochopitelně překopl. Plzeňané ale byli stále při chuti, elegantní patičkou založil Ivanschitz uprostřed hřiště akci, kterou si následně navedl na střed Kopic a citelně protáhl Filipa Radu v brance Dukly. Po roce a půl dostal příležitost vrátit se na domácí trávník Václav Pilař, jenž v 66. minutě nahradil Milana Petrželu. Další nebezpečnou střelu si v 76. minutě připsal Jan Kopic, míč z jeho kopačky ale obletěl levou tyč pražské branky jenom zvnějšku. Do stejných míst zamířil i pokus Ivanschitze o dvě minuty později, z následného rohu mohl zvýšit plzeňské vedení Hořava, jenže na míč na vzdálenější tyči nedosáhl. Ve druhém poločase se rozhodně nenudil ani Matúš Kozáčik, poslední ze svých bravurních zákroků vytáhl v nastaveném čase utkání a udržel tak čisté konto. Viktoria porazila Duklu Praha 2:0.


26.kolo, sobota 29.4.2017, 20:15, Doosan Arena

Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hájek, Limberský – Hořava, Hrošovský – Petržela (66. Pilař), Ivanschitz (86. Poznar), Kopic – Bakoš (C) (76. Krmenčík).

Dukla Praha: Rada – Kušnír, Štetina, Šimůnek, Podaný – Hanousek (C), Tetour, Mustedanagič (76. Juroška) – Milošević (81. Bezpalec), Holenda, Olayinka.

Branky: 21. Petržela, 25. Bakoš (pen.), ŽK: Hájek, Bakoš – Olayinka, Kušnír, Rozhodčí: Franěk – Myška, Arnošt.
Diváci: 10329.

foto: fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka