Viktorka se v play off Ligy mistrů utká s FK Karabach

Viktoriáni v úterý v odvetě se Šeriffem Tiraspol vybojovali před vyprodanou Doosanou Arenou postup ze 3. předkola Ligy mistrů! A nedlouho po závěrečném hvizdu se svěřenci Michala Bílka dozvěděli svého soupeře pro play-off nejslavnější klubové soutěže světa.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Je jím Karabach!

Ten hodinu po Viktorii s Tiraspolem vyběhl do odvetného utkání s Ferencvárosem Budapešť, s nímž v prvním zápase remizoval 1:1. Nakonec se Karabachu podařilo maďarský celek porazit 3:1 a rozhodnout tak o svém postupu.

První utkání sehraje Plzeň ve středu 17. srpna v Baku, kde Karabach hraje své domácí zápasy v evropských pohárech. Úvodní hvizd zazní v 18:45 našeho času. Domácí odveta v Doosan Areně se uskuteční v úterý 23. srpna ve 21 hodin.

„Všichni viktoriáni žijí svůj evropský sen, stále nás ale čeká jeden klíčový krok směrem ke slavné Lize mistrů. A k tomu, abychom ho zvládli budeme opět potřebovat vyprodaný stadion! O prodeji vstupenek budeme včas informovat,“ uvedl tiskový mluvčí klubu Václav Hanzlík.

FK Karabach hrající své evropské zápasy v hlavním městě Ázerbájdžánu Baku byl založen v roce 1987 a v roce 1992 se stal zakládajícím členem ázerbájdžánské Premier League. Spolu s Neftçi je Karabach jedním ze dvou ázerbájdžánských týmů, které se zúčastnily všech dosavadních ročníků nejvyšší soutěže. Dlouhé čekání na titul skončilo v roce 2014, kdy klub vybojoval prvenství po jednadvaceti letech.

V sezoně 2014/2015 byl Karabach teprve druhým ázerbájdžánským týmem, který se probojoval do skupinové fáze evropských pohárů, když oslavil postup do Evropské ligy UEFA. Tento úspěch na evropské scéně vylepšili o tři sezony později, když se stali účastníky prestižní Ligy mistrů. V počtu odehraných evropských zápasů naprosto dominují domácí scéně.

Viktoria se s Karabachem v evropských pohárech již jednou utkala. V sezóně 2016/2017 jej vyzvala ve 3. předkole LM. První zápas hraný v Plzni žádnou branku nenabídl. „Věřím, že když dáme venku gól, tak postoupíme,“ hlásil tehdy Roman Hubník. A jak se později ukázalo, měl pravdu!

Na Stadionu Tafiqa Bahramova v Baku přišlo 31 tisíc diváků! A domácí hráči, hnaní hlasitou podporou šli do vedení. Pět minut před koncem se ale po centru Jana Kopice prosadil Krmenčík a nasměroval Viktorii do play off nejprestižnější klubové soutěže.

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka