Viktorka v netradiční přípravě rozstřílela Sokolov 7:2

V druhém přípravném utkání v zimě 2019 porazila Viktoria na domácím hřišti v Luční ulici druholigový Baník Sokolov 7:2.

Cílená propagace v Plzni

V zápase hraném na 4x30 minut se prosadili i mladíci Pavel Šulc s Tomášem Keplem – prvně jmenovaný vstřelil gól a přidal dvě asistence, druhý jmenovaný se prosadil rovnou dvakrát. Další branky přidali Erik Pačinda, Jean-David Beauguel a dvakrát Roman Procházka.

Hned ve třetí minutě mohl otevřít skóre zápasu Chorý, ale po centru Hořavy hlavičkoval mimo bránu. Na druhé straně pak z protiútoku prověřil Hruškovu pozornost Petr Glaser. Těsně před koncem první čtvrtiny nejprve hlavičkoval po rohovém kopu Pačindy nepřesně Pernica a za Sokolov zakončoval přímo do Aleše Hrušky Jan Kosak. Gólu jsme se dočkali až pár minut po začátku druhé čtvrtiny – střelu Milana Petržely vyrazil Belaň pouze k Eriku Pačindovi, který nabídnutou šanci využil. Ve 46. minutě ale Baník Sokolov vyrovnal, po závaru dorazil míč do sítě Jakub Dvořák II. V závěru úvodní půle ještě Hrošovský pořádně provětral gólmana Jaroslava Belaně.

Druhá polovina zápasu poté, co oba týmy výrazně prostřídaly, nabídla mnohé, a to hlavně góly. Hned na jejím začátku se prosadil Roman Procházka, který po rohovém kopu upravil na 2:1. Krátce poté po dalším rohu propadl balon k Pavlu Šulcovi, který jej po zemi napálil do brány. Skvělý vstup pokračoval i nadále, v 69. minutě v protiútoku vybídl Pavel Šulc ke skórování Tomáše Kepla a ten svým prvním gólem za áčko upravil na 4:1. Na druhé straně musel Dominik Sváček zasahovat proti přímému kopu Petra Glasera. Viktoria ovšem i poté pokračovala v ofenzivním tažení, pátou branku mohl přidat Aleš Čermák, jenže proti byl gólman Jakub Dvořák.

Krátce poté už se to domácím podařilo, Jean-David Beauguel odcentroval v předbrankovém prostoru na Tomáše Kepla, jenž přidal svou druhou branku v zápase. Na druhé straně poté Jiří Piroch fauloval ve vápně Adama Ševčíka a nařízenou penaltu proměnil Petr Glaser. Ještě před koncem třetí čtvrtiny měli červenomodří další šance, jenže Jakub Dvořák si připisoval skvělé zákroky. Nejprve vychytal Procházkův přímý kop, posléze Keplovu dělovku a v závěru ještě standardní situaci v podání Aleše Čermáka.

Ve čtvrté čtvrtině zápasu hraného na 120 minut opět zahrozil Roman Procházka, jenže znovu jeho „přímák“ zneškodnil brankář Baníku. Ve 114. minutě se domácí tým prosadil pošesté, po přihrávce Pavla Šulce zamířil slovenský záložník tentokráte do rohu branky Sokolova a to už byl Dvořák bezmocný. Viktoriáni završili v předposlední minutě utkání gólem na 7:2, o který se po závaru postaral Jean-David Beauguel.

přát., sobota 12. 1. 2019, 10:30, Luční

Plzeň: 1. poločas: Hruška – Petržela, Pernica, Hubník (C), Limberský – Kayamba, Hrošovský, Hořava, Pačinda – Chorý, Bakoš.
2. poločas: Sváček – Havel, Hejda, Piroch, Kovařík – Šulc, Procházka, Bucha, Čermák – Beauguel (C), Kepl.

Sokolov: Belaň (61. Dvořák I.) – Mejdr (91. Hackl), O. Ševčík (61.-91. Sýkora), Stropek (61. Mišůn), Dvořák II. (61. Beránek) – Machek (61. A. Ševčík), Hlavatý (66. Machek, 91. Liener) – Štípek (61. Bojda), Glaser (C) (31.-61. Liener), Kosak (61. Vávra) – Voleský (61. Vorobjev, 105. Fišer).

Branky: 35. Pačinda, 61. Procházka, 65. Šulc, 69. Kepl, 78. Kepl, 114. Procházka, 119. Beauguel – 46. Dvořák II, 82. Glaser (pen.), ŽK: Bucha, Rozhodčí: Houdek – Langmajer, Pixa.
Diváci: 500.

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka