Viktorka veze ze Slavie remízu a soka drží pod sebou!

Neuplynul ani měsíc od posledního vzájemného duelu a Viktorka se Slavií se potkali znovu. Západočeši šli do utkání v Edenu opět z pozice ligového lídra a také po tomto zápase na čele ligové tabulky zůstali.

Cílená propagace v Plzni

O další remíze 1:1 rozhodly dvě penalty v závěru. Na úspěšnou Kúdelovu odpověděl Jean-David Beauguel.

První velkou šanci měli po více než čtvrt hodině domácí. Peter Olayinka prostrčil míč na Oscara a ten v pádu zakončil jen těsně vedle. O pár chvil později se po úniku Stanislava Tecla pískala penalta, která ale byla po zásahu videa odvolána, protože skvělý zákrok a nikoli faul předvedl Jindřich Staněk.

Na druhé straně se o střelecké štěstí pokoušel Jhon Mosquera, z voleje však pálil mimo tři tyče. Další možnost Plzeňanů byla ještě zajímavější! Jan Kopic pronikl z levé strany až do vápna, předložil Pavlu Buchovi, jenže jeho pokus mířící do brány zblokoval David Hovorka. A když na konci poločasu Staněk reflexivním zákrokem nohou zlikvidoval zakončení Ibrahima Traorého, tak se šlo do kabin za bezgólového stavu.

Do druhé části vstoupili lépe sešívaní, ale Traoré opět nepřekonal Staňka a Tecl mířil hlavičkou nad. Za Viktorii odpověděl Jean-David Beauguel, který se ocitl sám před Alešem Mandousem, jenže netrefil ideálně a míč doskákal až do rukavic slávistického gólmana. Poté si velmi důležitý obranný zákrok připsal Lukáš Hejda proti hlavičce Olayinky.

Následně se k odraženému balonu ve vápně dostal Milan Havel, svou střelu poslal pouze do náruče Mandouse. Závěrečné minuty přinesly neskutečné drama! Nejprve Beauguel fauloval ve vápně Juráska a domácí zahrávali pokutový kop, který proměnil Kúdela. Jenže na druhé straně předvedl skvělý průnik Trusa, jenž byl také faulován a za Plzeň si vzal penaltu na starost JDB, který se také nemýlil. Divočina z posledních vteřin nakonec skončila dělbou bodů po remíze 1:1.

sestavy

SK Slavia Praha

Mandous – Bah, Kúdela, Hovorka, Oscar – Holeš (83. Talovjerov), Hromada (83. Jurásek) – Lingr (79. Schranz), Traoré (63. Provod), Olayinka – Tecl (63. Sor)

FC Viktoria Plzeň

Staněk – Havel, Pernica, Hejda, Eduardo – Bucha (90+4. Čermák), Kalvach – Kopic (90+4. Trusa), Sýkora (64. Chorý), Mosquera – Beauguel

statistiky

Branky: 90+1. Kúdela (pen.) – 90+6. Beauguel (pen.), ŽK: Hovorka – Havel, Kopic, Staněk, Hejda, Rozhodčí: Frankowski – Boniek, Winkler (všichni Polsko)

Diváci: 18 732

fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka