Viktorka vyhrála v Liberci 2:1 a veze další důležité tři body

Po reprezentační přestávce čekala svěřence Romana Pivarníka cesta do Liberce k 6. kolu ePojisteni.cz ligy. U Nisy se viktoriánům v posledních letech daří. Naposledy zde Viktoria prohrála v srpnu roku 2007.

Cílená propagace v Plzni

Plzenští v sobotu večer také chtěli prodloužit sérii čtyř výher na Slovanem Liberec v řadě.

Trenér Pivarník ponechal stejnou základní sestavu z vítězného utkání proti pražské Slavii. Na lavičce náhradníků se poprvé objevila poslední letní posila ze Zlína útočník Tomáš Poznar.

První střelecký pokus utkání zaznamenal ve 12. minutě liberecký Sýkora. Jeho střela ovšem přesná nebyla. Ve 22. minutě Jan Kopic rozehrál rohový kop, míč ve vápně liberecká obrana odvrátila pouze na vápno k Jakubu Hromadovi, který se napřáhl a předvedl opravdovou skvělost. Hezčí první branku v dresu Viktorie si letní posila určitě přát nemohla, 0:1. Zbytek prvního dějství byl spíše o bojovnosti než o fotbalové kráse.

O poločasové přestávce musel nuceně střídat hrdina prvního poločasu Jakub Hromada, kterého nahradil albánský reprezentační záložník Ergys Kace, který si tak připsal první start v plzeňském dresu. Viktoria v druhém poločase kontrolovala hru, a i ačkoliv byl Liberec zpočátku aktivnější, druhou branku opět zaznamenali viktoriáni. V 75. minutě si u rohového praporku pohrál s obránci Liberce Jan Kopic, který přesným centrem našel ve vápně Michala Ďuriše, pro kterého nebyl velký problém překonat gólmana domácích Dúbravku, 0:2. Slovenský kanonýr se proti Liberci v dresu Viktorie trefil pokaždé v posledních třech duelech. V 90. minutě došlo ke zdramatizování konce zápasu. Baroš ve vápně našel Komličenka, který prostřelil Kozáčika, 1:2. Poslední minuty v podání dvou účastníků Evropské ligy velkou šanci nenabídly a tak si Západočeši ze severu Čech odváží tři body po výhře 2:1.

6.kolo, sobota 10.9.2016, 20:15, Stadion u Nisy

Liberec: Dúbravka – Coufal, Hovorka, Pokorný (C) (79. Nitrianský), Bartošák (73. Komličenko) – Breite, Folprecht – Bartl, Sýkora, Navrátil (62. Ekpai) – Baroš

Plzeň: Kozáčik – Matějů, Hejda, Hubník (C), Limberský – Petržela, Hromada (46. Kaçe), Hořava, Kopic – Ďuriš (88. Baránek), Bakoš (60. Poznar)

Branky: 90. Komličenko (Baroš) – 22. Hromada, 75. Ďuriš (Kopic) ŽK: 45+1. Baroš (LIB), 78. Ekpai (LIB) – 14. Hromada (PLZ), 66. Matějů (PLZ), 76. Kozáčik (PLZ), 84. Kopic (PLZ) Rozhodčí: Julínek – Blažej, Myška

foto: fcv


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka