Vinická knihovna nakoupí nábytek do nového dětského koutku

Knihovna Vinice, jedna z poboček Knihovny města Plzně, nakoupí pro své dětské oddělení nábytek pro vybudování koutku pro nejmenší čtenáře.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Díky tomu bude moci pořádat ještě více společenských a kulturních aktivit pro širokou vinickou komunitu. Předpokládané náklady na zakoupení zmíněného nábytku činí přibližně 60 tisíc korun včetně DPH a hrazeny budou z volných finančních prostředků fondu investic Knihovny města Plzně. Na svém jednání to schválila Rada města Plzně.

„Knihovna v Hodonínské ulici na Vinicích je navzdory malé rozloze velmi aktivní, přibývá tam hromadných akcí pro školy i veřejnost. Prostor byl již v průběhu letošního roku vybaven pojízdnými regály, společně s nábytkem se nyní vybuduje nový herní kout pro děti, což rozšíří různorodost akcí a zvýší komunitní setkávání,“ sdělila Eliška Bartáková, radní pro oblast kultury a památkové péče.

Nově zařízené a vybavené oddělení pro děti se ve vinické knihovně otevřelo letos 7. srpna, právě budovaný dětský koutek vše vhodně doplní. Vybaveno je nejen novými regály a nábytkem, ale také různými pomůckami a hrami, které se zaměřují na rozvoj fantazie, čtenářských a vypravěčských dovedností, znalost českého jazyka a literatury nebo nápravu řeči. Jiné podporují tvůrčí činnosti dospělých i dětí, jemnou a hrubou motoriku, kognitivní funkce mozku jako je paměť a pozornost, mentální zdraví i samostatnost nebo rozvíjejí schopnost spolupráce v kolektivu.

Vize vinické knihovny tak dobře naplňuje Koncepci knihoven na léta 2021–2027, podle které knihovny slouží jako pilíře občanské společnosti a přirozená a důvěryhodná komunitní centra, vhodná k mezigeneračnímu setkávání i k trávení volného času. Knihovny jsou dnes mnohem více než jen místa, kde si můžeme vypůjčit knihu – jsou to instituce, které poskytují otevřený a bezpečný prostor pro všechny bez rozdílu, posilují vztah občanů k místu, kde žijí, i mezi sebou navzájem, nabízejí prostor pro aktivity různých skupin obyvatel a spoustu možností, jak se vzdělávat, bavit, zapojit do veřejného života i poznávat nové přátele.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka