Vítěznou generálku zařídil Viktorce Čermák

Generálku na jarní část sezony obstaral v Benidormu souboj Viktorie s čínským celkem Kuej-čou Cheng-feng. Plzeňáci se mohli radovat výhry 2:1 po gólech Krmenčíka s Čermákem.

Cílená propagace v Plzni

K prvním nebezpečným akcím se dostal čínský celek, Aleš Hruška se hned v úvodních minutách zápasu musel činit, když vyrážel pokusy Cheryho a Zhengyua. V osmé minutě se ale viktoriáni ujali vedení, po přihrávce Milana Petržely se přízemní střelou prosadil Michael Krmenčík. Utkání posléze nenabízelo velké množství šancí, bojovalo se spíše ve středu hřiště a akce Viktorie zastavovaly ofsajdy. Dobrou příležitost přeci jen měli svěřenci kouče Pavla Vrby pár minut před koncem prvního poločasu, kdy centr Jana Kopice prodloužil David Limberský k Michaelu Krmenčíkovi, jenž ale z bezprostřední blízkosti hlavičkoval mimo tři tyče. Po 45 minutách tak byl stav zápasu 1:0.

Do následující části zápasu místo Lukáše Hejdy nastoupil Tomáš Hájek. Plzeňští brzy docílili druhé branky, Milan Petržela se ale dlouho radovat nemohl, jelikož trefa nebyla pro ofsajd uznána. Na druhé straně ale radost propukla, střelou zprava totiž na 1:1 vyrovnal Tjaronn Chery. Velkou šanci měl o několik minut později Milan Petržela, jehož ovšem skvěle vychytal brankář Zhang Sipeng. V 68. minutě tečovanou střelou poslal Plzeň zpět do vedení Aleš Čermák, 2:1! Nepříjemý moment nastal deset minut před koncem, kdy Chorého tvrdě sestřelil jeden ze soupeřů, a útočník Viktorie musel nuceně střídat. Více zajímavého už se v Benidormu neudálo.

Zápas skončil vítězstvím Plzně 2:1!

Soustředění, středa 7.2.2018, 16:20, Villaitana Football Center, Benidorm

Plzeň: Hruška – Řezník (72. Havel), Hejda (46. Hájek), Hubník (C), Limberský (72. Kovařík) – Hrošovský, Hořava (72. Ivanschitz) – Petržela, Kolář (61. Čermák), Kopic (61. Zeman) – Krmenčík (61. Chorý, 82. Bakoš).

Kuej-čou Cheng-feng: Sipeng – Ting (61. Li), Longchang (61. Xin), Hao (46. Xueming), Hejng (61. Jelavič) – Yunlong (C) (75. Kaimu), Fang (46. Zhi), Chery, Mengqi (61. Liang), Lminjan (76. Yingjian) – Zhengyu (46. Ailong).

Branky: 8. Krmenčík, 68. Čermák – 51. Chery.

foto: fcv

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka