V Nepomuku je k vidění výstava Stavby roku Plzeňského kraje

Nejzdařilejší stavby loňského roku představuje v Nepomuku do 12. prosince výstava soutěže Stavba roku Plzeňského kraje.

Cílená propagace v Plzni

V prostorách Městského úřadu si mohou návštěvníci prohlédnout fotografie všech 40 staveb, které se letos v soutěži poměřovaly, a poznat i oceněné stavby včetně hodnocení odborné poroty. Cenu hejtmana v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje získala rekonstrukce Domu U Tří růží v Nepomuku.

Jen několik minut chůze z Městského úřadu na náměstí Augustina Němejce 63 v Nepomuku, kde jsou do 12. prosince 2023 vystaveny fotografie staveb, které letos soutěžily o titul Stavba roku Plzeňského kraje 2022, je možné vidět jednu z nich na vlastní oči. Dům U Tří růží v Zelenohorské ulici se v loňském roce proměnil z nezajímavé budovy s šedou fasádou, jednokřídlými okny a vlnitou eternitovou střechou v barokní měšťanský dům s obnovenými autentickámi prvky. Celá rekonstrukce  byla financovaná soukromým investorem, který dům do soutěže přihlásil a odnesl si Cenu hejtmana Plzeňského kraje za záchranu a obnovu historicky cenného objektu z konce 18. století.

"Jsme moc rádi, že můžeme v Nepomuku přivítat přehlídku těch nejpovedenějších staveb z Plzeňského kraje za loňský rok. Velice si ceníme také toho, že se v našem historickém městě oživují zapomenuté stavby, a to i díky soukromým investorům. Příkladem je oceněná rekonstrukce domu U Tří růží," řekl Pavel Motejzík, místostarosta města Nepomuk.

Ostatní soutěžní stavby jsou k vidění na výstavních panelech spolu s jejich popisem a hodnocením poroty. Pomocí QR kódu se lidé mohou na svém telefonu podívat také na krátká videa k jednotlivým nominovaným stavbám. 

V letošním ročníku soutěže byl titul Stavba roku Plzeňského kraje 2022 udělen třem stavebním dílům. Titul si odnesly novostavba hlavní budovy Lékařské fakulty v Plzni, která získala zároveň i Cenu veřejnosti, rekonstrukce Velké synagogy a Rabínského domu v Plzni a bytová Rezidence Hradišťská v Plzni. Cenu poroty si vysloužila rekonstrukce Semlerovy rezidence v Plzni. Tři plzeňské stavby porota ohodnotila čestným uznáním – bytový dům pro seniory na Nové Hospodě, rodinný dům na Bručné a sportovní halu v Krašovské ulici. Cenu hejtmana Plzeňského kraje získala záchrana Domu U Tří růží v Nepomuku, Cenu primátora města Plzně nové bytové domy Světovar. A plzeňský Světovar bodoval i u Ministerstva průmyslu a obchodu, které ocenilo rekonstrukci místního bývalého pivovaru na TechTower. Cena Svazu podnikatelů ve stavebnictví zamířila k rekonstrukci tramvajové vozovny v Plzni. 

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 04.12.2023 14:10



5 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka