Voda pomáhá na letošním Krajském půlmaratonu

V sobotu 13. dubna se uskuteční již 5. ročník rodinného závodu Krajský půlmaraton, který i letos přináší řadu novinek.

Cílená propagace v Plzni

Jednou z nich je podpora pěstounských rodin nákupem vody pro běžce v rámci charitativní kampaně Diakonie Západ „Voda pomáhá“. Plzeňský kraj tak podpoří pěstounské rodiny prostřednictvím projektu částkou 19 440 korun.

Každoročně zajišťuje Plzeňský kraj pro běžce mimo jiné také vodu na občerstvovací stanice a do areálu, kde akce startuje. Právě voda je prostředníkem pomoci službě ADITE pro náhradní rodiny. Projekt, který realizuje Diakonie Západ v Plzni, poskytuje rodinám komplexní pomoc v oblasti psychologie, poradenství, doprovodných služeb rodin, vzdělávání pěstounů. Dále ADITE pro náhradní rodiny organizuje víkendová setkání rodin s dětmi, poskytuje jim také odlehčovací službu a pro případné zájemce o pěstounství také zásadní informace, realizuje kampaň pro vyhledáván zájemců o pěstounství „V pěstounské rodině jsem doma“.

Pokud budou návštěvníci půlmaratonu chtít podpořit projekt „Voda pomáhá“, mají šanci právě přímo v areálu Škodaland. Stánek k projektu „Voda pomáhá“ bude v areálu s vodou ke koupi. Výtěžek z prodeje poputuje do služby Adite pro náhradní rodiny.

V Plzeňském kraji je v současné době přibližně 750 pěstounských rodin, z toho je zařazeno 27 pěstounů na přechodnou dobu, aktivních je celkem 21. Dětí v pěstounské péči je celkem 800 a z toho přibližně dvě třetiny v příbuzenské a jedna třetina v tzv. zprostředkované péči (tzn. pěstoun pečuje o „cizí“ dítě).

Plzeňský kraj dlouhodobě podporuje pěstounské rodiny pořádáním společných setkání až 6 krát ročně, vyhlašuje výtvarnou soutěž Můj život v pěstounské rodině a výtvarnou a literární soutěž Pěstounská rodina – náš domov, organizuje ve spolupráci s Nadačním fondem J&T výstavu Já, pěstoun. Dále prostřednictvím netradičních spotů a informačních kampaní dává lidem z řad veřejnosti možnost stát se pěstounem a dát domov některému z dětí vhodných do pěstounské péče.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka