Voda v plzeňských řekách stoupla, město nabádá lidi k opatrnosti

Kvůli několikadennímu vytrvalému dešti stoupla hladina plzeňských řek a na řadě míst zalila louky, pěší cesty i cyklostezky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město proto žádá občany, aby v zájmu vlastníhobezpečí nevstupovali do těchto lokalit.  Druhý povodňový stupeň byl vyhlášen na Úslavě a první povodňový stupeň na Radbuze.

„Úslava se rozlila v Koterově, Božkově, Lobzích a v okolí kostela sv. Jiří na Doubravce, problematickým místem je i Hradiště a okolí, zaplavená je i  cyklostezka do Starého Plzence.  Řeka Radbuza zaplavila náplavku, nutné je dát si pozor i v Doudlevcích ve směru k jezu,“ uvedla Dagmar Svobodová Kaiferová, vedoucí Odboru životního prostředí Magistrátu města Plzně. 

Kvůli velké vodě je uzavřena lávka v Koterově, která slouží jako nájezd na novou stezku do Starého Plzence a také lávkapod Kolešovkou mezi Koterovem a Božkovem. Neprůjezdný je rovněž podjezd na stezce pro pěší a cyklisty pod mostem přes Úslavu v Lobzích.

„Úklid nyní zatopené náplavky proběhne v rámci pravidelné údržby, která zahrnuje jednou měsíčně očištění celé náplavky a jejích prvků vodou.Před několika dny byly revitalizovány trávníky při řece a tak naše zahradníky mrzí, že jim tuto práci voda odnese,“ dodala mluvčí Správy veřejného statku města Plzně Radka Žáková.

Očekává se, že během víkendu se situace vrátí do normálu.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
14.05.2021 13:24



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka