Vodárna vymění na Klatovské potrubí

Vodárna Plzeň se připojuje ke stavbě rekonstrukce tramvajové trati na Klatovské třídě a v křižovatce Klatovská x Dobrovského x V Bezovce vymění vodovodní potrubí z šedé litiny z roku 1980 za nové.

Jarní servisní akce AUTO CB

Práce na opravě vodovodu si vyžádají dílčí dopravní omezení a vlastní objížďky pro tranzitní a osobní dopravu, které potrvají od 1. do 25. srpna 2023.

Nejzásadnější opatření se dotknou tranzitní dopravy nad 7,5 tuny. Její řidiči staveništěm neprojedou a je pro ně stanovena objízdná trasa Sukovou, Folmavskou a Borskou ulicí.

Osobní doprava směrem z centra města ven bude v místě stavby svedena na tramvajový pás, protože silniční pás zablokuje montážní jáma.

Osobní doprava směrem do centra bude montážní jámu objíždět na druhé straně kolejí a bude odkloněna do ulice Dobrovského, Edvarda Beneše a zpět na Klatovskou třídu. Křižovatku Dobrovského – Klatovská – V Bezovce nebude možné projet z důvodu výkopů zmíněných montážních jam.

"Pokud vše půjde dobře a vyjde úspěšně tlaková zkouška a rozbor odebraného vzorku vody, ukončíme práce do 25. 8. 2023. Podobná situace, kdy využíváme rekonstrukce tramvajové trati pro práci na vodárenské infrastruktuře, je aktuálně v ulici Terezie Brzkové ve Skvrňanech, kde měníme potrubí ve dvou místech. Stejně tomu bylo vloni v ulici Koterovská, kdy jsme vyměnili potrubí na pěti místech," líčí mluvčí vodárny Dana Veselá.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka