Vojta Němec bude se svými psy trénovat v Krkonoších

Mistr Evropy v závodech psích spřežení začíná v pátek 20. ledna třídenní trénink na prvním zimním samojedím táboře v Bratouchově v Krkonoších.

Jarní servisní akce AUTO CB

Tréninkový kemp pořádá český Samojed klub a zváni jsou začátečníci i soutěžní mistři. V Krkonoších si každý účastník může vyzkoušet jízdu se psím spřežením a se vším, co k tomu patří. Dále je možné se zúčastnit závodů - od 500m tratě pro děti a začátečníky až po noční etapu  v délce 15 až 20 km.

Sibiřští samojedi mají v naší republice početnou skupinu příznivců. Čím si získali chovatele z Újezdu nade Mží? "Chov samojedů jsme neplánovali. První fena se k nám dostala zvláštní náhodou. Psí slečna s hrdým jménem Indiana Jamamba nás svojí povahou nadchla. Zcela změnila život celé naší rodiny a brzy k ní přibyli další parťáci do smečky. Odtud byl jen krůček k závodům psích spřežení," vysvětluje Vojta Němec. "Soutěžní život se samojedem je o tvrdé práci a každodenní péči. Ale především o láskyplné věrnosti. Ne o "obyčejné" psí, ale té nefalšované samojedí," dodává s úsměvem mistr republiky a Evropy.

Máte nějakou "samojedí" otázku? Můžete ji Vojtovi Němcovi, který přijal pozvání do chatu dne 30. ledna, položit již nyní na www.regionplzen.cz/chat/.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka