Volby v kraji vyhrálo ANO, o Senát si to rozdají Aschenbrenner s Kůsem

Volby do zastupitelstva krajů v Plzeňském kraji vyhrálo hnutí ANO. Získalo 12 mandátů v pětačtyřicetičlenném zastupitelstvu.

Cílená propagace v Plzni

Druhá skončila ODS s 11 mandáty. Třetí STAN bude mít sedm zastupitelů. Vyplývá to z konečných výsledků voleb na www.volby.cz.  Voleb se v Plzeňském kraji zúčastnilo 38,80 procenta voličů.

Čtvrtí Piráti mají sedm mandátů. Na pátém místě je SPD se třemi zastupiteli. Šestá je ČSSD se třemi mandáty. Sedmou příčku obsadila KSČM se dvěma zastupiteli.

Krajské volby v roce 2016 vyhrálo ANO, získala 11 mandátů v 45členném zastupitelstvu. Jeho členy se tehdy stala ČSSD s devíti mandáty, ODS s osmi mandáty, šest zastupitelů měla KSČM, Starostové a Patrioti s podporou Svobodných a SsČR se do zastupitelstva dostali se čtyřmi mandáty. Tři zastupitele měla dosud TOP 09, Koalice Svoboda a přímá demokracie-TO (SPD) a SPO dva mandáty, Koalice pro Plzeňský kraj - KDU-ČSL,SZ,Nestraníci rovněž dva mandáty.

Do druhého kola senátních voleb v obvodu Plzeň-město postoupili senátor Lumír Aschenbrenner (ODS) a Daniel Kůs (Piráti). Aschenbrenner získal 34,93, Kůs 21,33 procenta hlasů. Voleb se zúčastnilo 39,08 procenta voličů, o hlasy usilovalo šest kandidátů. Druhé kolo voleb se uskuteční za týden.

Na třetím místě skončil Jindřich Sitta (za STAN) se 16,40 procenta hlasů a čtvrtý v pořadí je Jiří Liška (ČSSD) s 10 procenty hlasů.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 03.10.2020 21:11



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka