V Plzni končí jednočlenné hlídky, strážníci chodí opět po dvou

Od pátku 11. listopadu od 18 hodin se do ulic Plzně vrátily dvoučlenné hlídky namísto jednočlenných. Vedení Plzně se na tom domluvilo s končícím velitelem strážníků Petrem Vlkem a jeho zástupci.

Jarní servisní akce AUTO CB

 Jde o jeden z dalších kroků, které mají pomoci zlepšit bezpečnostní situaci v Plzni, která je prioritou nového vedení města v čele s primátorem Romanem Zarzyckým. Změnu vyjednal radní pro oblast bezpečnosti Jiří Winkelhöfer. 

„Vítám návrat městské policie ke dvoučlenným hlídkám a děkuji gesčnímu radnímu Winkelhöferovi za to, že situaci takto rychle vyřešil. Jedná se o první významný krok ke zlepšení bezpečnostní situace v Plzni. Naším nejbližším úkolem je najít nového velitele strážníků, který městskou policii stabilizuje a zlepší její řízení. Dnes jsme se s kolegy domluvili, že jej budeme hledat v otevřeném výběrovém řízení,“ uvedl primátor Plzně Roman Zarzycký. 

„Dnes dopoledne jsem se zúčastnil porady s veliteli služeben městské policie a jednal se zástupci odborů. Na základě toho jsem požádal o znovuzavedení dvoučlenných hlídek do ulic Plzně. Požádal jsem o to i současného končícího velitele a jeho zástupce mi potvrdil, že od pátečních 18 hodin budou hlídky opět fungovat v režimu dvoučlenných,“ přiblížil Jiří Winkelhöfer. 

Ten současně připomněl, že Plzeň bude hledat nového velitele. Její stávající šéf Petr Vlk tento týden podal rezignaci na svoji funkci a skončí k 31. prosinci. Právě končící velitel po svém nástupu do funkce v březnu 2021 zavedl v Plzni jednočlenné hlídky, což mělo napomoci tomu, aby bylo strážníky vidět na více místech. Proti tomuto kroku se ovšem zvedla vlna nevole ze strany strážníků, veřejnosti i politiků, a jde o jedno z témat, na němž nové vedení a končící velitel nenašli shodu. 

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka