V příštím roce se v Plzni uskuteční mistrovství světa v paralukostřelbě

Město Plzeň podpoří aktivity sportovců z TJ Halma Plzeň, finanční dotaci využije organizace zdravotně postižených na nákup 40 kusů terčovnic pro lukostřelbu a paralukostřelbu. Příspěvek ve výši 500 tisíc korun schválili zastupitelé města 24. listopadu 2022.

Cílená propagace v Plzni

Sportovci materiální vybavení použijí například i při pořádání Mistrovství světa v paralukostřelbě, které se v Plzni uskuteční v příštím roce. Na území západočeské metropole se tento elitní závod uskuteční zcela poprvé.

„Díky individuální investiční dotaci z rozpočtu magistrátního odboru sportu mohou sportovci TJ Halma Plzeň dál trénovat, závodit a pořádat soutěže i mezinárodní akce. Terčovnice, na které v roce 2017 přispělo město Plzeň, jsou za hranicí životnosti a klub je již nemůže plnohodnotně využívat,“ uvedl radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy Tomáš Morávek.

Nově zakoupené terčovnice poslouží pro pravidelnou přípravu lukostřeleckého oddílu TJ Halma Plzeň, zapůjčovány budou i ostatním lukostřeleckým klubům v Plzni a v neposlední řadě se využijí při organizaci Mistrovství světa v paralukostřelbě, které se uskuteční od 15. do 24. července 2023. 

„Pořádání mezinárodních závodů je pro Plzeň vždy prestižní událostí, díky šampionátu zavítá do metropole přes 250 sportovců z více než 50 zemí světa. Mistrovství bude i hlavním kvalifikačním závodem pro Letní paralympijské hry v Paříži v roce 2024. Tréninkové střelnice vzniknou v zázemí fotbalových hřišť v Luční ulici, finálová střelnice pak přímo na náměstí Republiky, jako tomu bylo v roce 2018,“ dodal Tomáš Morávek.

Radní města připomněl, že právě Mistrovství Evropy v paralukostřelbě v roce 2018 mělo veliký úspěch a díky materiálnímu vybavení se v Plzni mohly opakovaně pořádat velmi důležité lukostřelecké akce. „Věřím, že se bude situace opakovat a díky novým terčovnicím se v Plzni i v dalších letech předvedou špičkoví sportovci,“ řekl Tomáš Morávek.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka