Vrchní sestra janovického Domova pro seniory Clementas je Sestrou roku

Vrchní sestra Domova pro seniory Clementas Martina Kolarova se stala Sestrou roku 2023. Uspěla v kategorii Sestra v sociálních službách. Odborná porota ocenila její 30 letou praxi, zkušenosti a manažerské schopnosti, protože vede 100 členný tým lidí.

Cílená propagace v Plzni

Soutěž Sestra roku 2023 má dvě kategorie. Do obou bylo přihlášeno 392 sester. Ve druhé kategorii uspěla Mgr. Karoli´na Vaicova´, DiS. - vrchní sestra Interní kliniky 3. lékařské fakulty a Fakultní Thomayerovy nemocnice. Za celoživotní přínos si převzala cenu Bc. Růžena Macháčková, Všeobecná sestra očkovací ambulance, Masarykovy nemocnice Rakovník.

„Ocenění vnímám jako odměnu za celoživotní práci, letos je to přesně 30 let, kdy jsem ukončila zdravotní školu a stala se ze mě zdravotní sestra,“ uvedla Martina Kolářová, která pracovala také jako staniční sestra v Klatovské nemocnici na oddělení ARO a následně jako hlavní sestra v Sušické nemocnici. Před čtyřmi lety nastoupila jako vrchní sestra do nového domova pro seniory Clementas v Janovicích nad Úhlavou.

„Práce v Domově je různorodá, zahrnuje komunikaci s rodinami, každodenní komunikaci se zaměstnanci a mnoho dalších manažerských činností. Práce v Domově mě naplňuje celkově, nejvíc pak možnost přímého ovlivňování kvality poskytované péče,“ doplňuje.

„Mám ráda výzvy, a protože se jednalo o nově otevřený moderní Domov, viděla jsem velkou příležitost budovat tým od samotného začátku,“ vysvětluje.

S kolegy se zde stará, aby zdejší klienti dostávali vždy tu nejlepší péči, která musí být komplexní a individualizovaná.

„O naše klienty se stará tým zkušených zdravotních sestřiček, zaměřujeme se na moderní trendy v oblasti nutriční péče a metody vlhkého hojení ran. Díky spolupráci s našimi lékařkami jsme schopni zvládnout spoustu situací a tím eliminovat hospitalizaci našich klientů v nemocnici,“ uvedla Martina Kolářová.

Podle Karla Novotného, hlavního organizátora soutěže a jednatele agentury EEZY Publishing, s.r.o. ocenila odborná porota především její dlouholetou praxi v oblasti intenzivní medicíny, široké spektrum praktických zkušeností a výborné odborné znalosti a manažerské schopnosti. „Dále její schopnost racionálního myšlení, okamžité orientace v problému a jeho rychlého vyřešení,“ uvedl.

„Vrchní sestra Martina Kolářová stojí v čele téměř stočlenného týmu, který dokáže vést, inspirovat a motivovat tak, aby mohl poskytovat vysoce odbornou ošetřovatelskou péči. Prioritou je vždy spokojený klient s vysokým standardem ošetřovatelské péče a spokojenost jeho rodiny,“ doplnil Karel Novotný. 

Práce v Clementas ji baví také kvůli tomu, že se zde znovu potkala s kamarádkami, se kterými kdysi pracovala a lidsky si rozumí.

„Všechny jsem naladěné na stejnou notu a všechny máme jeden společný cíl – poskytování kvalitní ošetřovatelské péče. A já jsem moc ráda, že se naše profesní cesty opět spojily,“ uvedla Martina Kolářová.

Velice pyšná na svou kolegyni je generální ředitelka všech domovů Clementas Renata Prokešová. I ona je původním vzděláním zdravotní sestra.

„Martina mě při pohovoru na pozici vrchní sestry do domova Clementas Janovice zaujala na první pohled. Je na ní vidět zkušenost, a že je pro ni kvalitní péče o nemocné velmi důležitá. Je důležitou součástí týmu a pomáhá s nastavením managementu kvality. Obdivuji ji i jako člověka a ráda s ní trávím čas,“ uzavřela Renata Prokešová.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka