Parní lokomotiva Všudybylka pojede z Lužné do Plzně a zpět

V tomto týdnu mají železniční fanoušci unikátní příležitost svést se nostalgickým vlakem v čele s parní lokomotivou Všudybylkou.

Cílená propagace v Plzni

Ve čtvrtek 22. září vyjede parní vlak z Muzea ČD v Lužné u Rakovníka a přes Rakovník, Blatnou u Jesenice, Plasy a Horní Břízu dojede až na plzeňské hlavní nádraží. V neděli 25. září se pak tento vlak tažený skoro sto let starou lokomotivou vydá po stejné trati na cestu zpět do Lužné.

Oblíbená parní lokomotiva osobních vlaků a lehkých rychlíků, a to zejména pro svou snadnou obsluhu a dobrou přechodnost, která jezdila v pravidelném provozu až do roku 1978 – to je lokomotiva Všudybylka (354.195). Právě tato lokomotiva z roku 1925 bude jednou z atrakcí Národního dne železnice, který se letos koná v Plzni. Díky tomu s ní mohou železniční nadšenci absolvovat cestu z ČD Muzea v Lužné u Rakovníka až do západočeské metropole.

Ve čtvrtek 22. září vyjede parní vlak tažený Všudybylkou z Lužné u Rakovníka v 9:00 a do Plzně dojede v 15:20. Cestou zastaví ve stanicích Rakovník, Jesenice, Blatno u Jesenice, Žihle, Plasy, Kaznějov, Horní Bříza a Třemošná u Plzně. Opačným směrem se tento nostalgický vlak vydá v neděli 25. září v 8:55 hod. a do Lužné přijede ve 14:05. Jízdenky na oba vlaky se prodávají ve všech pokladnách ČD a také v e-shopu ČD (zde).

Více informací najdete na portálu Vlakem na výlet nebo na stránkách www.cdnostalgie.cz.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka