Vydatné deště na Šumavě zvedly hladiny řek, vítr navíc sundaval střechy

Otava v Sušici v pondělí ráno dosáhla až na třetí povodňový stupeň, hasiči zasahovali i na Tachovsku, kde v Lomu ulétla střecha bytovky.

Jarní servisní akce AUTO CB

Na Šumavě od neděle prší a hladiny jdou nahoru. Kromě třetího povodňového stupně dosaženého na Otavě v Sušici platí ještě druhé stupně na Otavě v Rejštejně na Klatovsku, na Křemelné ve Stodůlkách a také na Vydře v Modravě. Velká voda zatím škody nepůsobí, lidé se ale mají podle meteorologů vyvarovat veškerých aktivit v bezprostředním okolí řek a poslechnout pokyny povodňových orgánů, policie a hasičů.

Hasiči v Plzeňském kraji od půlnoci do sedmi rána vyjeli ke zhruba ke dvěma desítkám událostí, které souvisejí s nepříznivým počasím, které v Plzeňském kraji panovalo. Nejhorší situace byla na Domažlicku, Klatovsku a Tachovsku.

V Lomu u Tachova odnesl vítr plechovou střechu z bytovky. Část střechy odlétla cca 100 metrů daleko, poškodila dvě osobní auta a lehce i další budovy. Na místo byly povolány jednotky HZS Tachov a místního SDH. Nebezpečný prostor vyznačili páskou vstup zakázán a provizorně zabezpečili uvolněné plechy pomocí dřevěných  trámů. Hasiči evakuovali z budovy 26 osob všech věkových kategorií. Nikdo z nich nebyl zraněn, náhradní ubytování zajistil starosta obce.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 30.03.2015 09:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka