Vydejte se z Plzně přímo do Kyrgyzstánu během cestopisné přednášky o zemi nomádů, jezer a hor

Cestovatelé z Plzně – Antonín Kolář a Eva Haunerová, kteří v létě podnikli téměř měsíční cestu po Kyrgyzstánu, se v úterý 24. listopadu 2015 podělí o své zážitky a fotografie na své přednášce. Ta se uskuteční v plzeňském Divadle Pod lampou (Havířská 11) od 19 hodin a vítáni jsou všichni, které zajímá tato středoasijská země s krásnou přírodou, horami, jezery a kulturou nomádů žijících v jurtách.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Při promítání představíme svoji cestu po Kyrgyzstánu, v němž jsme ujeli a prošli bezmála 3000 km. Budeme vyprávět o nejkrásnější jurtě světa, která byla vyráběna 5 let nebo o slaném jezeru, ve kterém se nejde utopit,“ láká na promítání Antonín Kolář, jeden zdvojice cestovatelů, který dříve navštívil země jako Mongolsko, Čína, Sýrie, Arménie nebo Vietnam. „Povíme také příběh o nomádech, kteří ve strachu uklízejí foťáky do vod jezera Song Kul vnadmořské výšce 3000 m n. m. nebo o prvorepublikovém marxistovi Rudolfu Marečkovi, který se vydal do Kyrgyzstánu budovat komunistický ráj na zemi a pojmenovávat tamní hory jmény Pik Mareček, Pik Fučík a podobně,“ doplňuje Kolář výčet témat přednášky.

Cestovatelé slibují i seznámení s nomádským léčitelstvím, které například chorobu srdce malého děťátka léčí poklepem kladiva a vyhaslým popelem. Chybět nebude ani napínavý příběh o záchranné akci mladé dívky, která po pádu uvízla na ledovci ve výšce 4600 m n. m. akteré cestovatelé přivolávali vrtulník.

Kromě fotografií z cesty a vyprávění se můžou účastníci přednášky těšit i na malou hudební produkci na tradiční kyrgyzský nástroj chopo choor a kulinářskou ochutnávku spojenou stipovací soutěží. Vstupné na přednášku je 70 Kč.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka