Výhru Viktorky nad Mladou Boleslaví trefili obránci

První třetinu zápasů v základní části FORTUNA:LIGY viktoriáni zakončili vítězně. Na domácí půdě přivítali v sobotu večer Mladou Boleslav, kterou porazili 2:0.

Cílená propagace v Plzni

O výhru se gólově postarali obránci Luděk Pernica s Václavem Jemelkou.

Viktorka do utkání vlétla a v první čtvrthodině měla několik příležitostí. Hned tu první proměnil Tomáš Chorý, jeho gól byl ale kvůli útočnému faulu odvolán. Následně po rohovém kopu pálil Luděk Pernica, jehož ránu levačkou zastavil před brankovou čárou Ondřej Karafiát. Potom ještě mimo tři tyče vystřelil Adam Vlkanova.

Obrovskou možnost ke skórování měl potom po skvělé průnikové přihrávce Fortuneho Basseyho Jan Kopic, jenž předvedl pěkné zakončení patou, to však výborně vyrazil Jan Šeda. Do první výraznější šance mladoboleslavských se dostal Tomáš Ladra, proti kterému dobře zasáhl Marián Tvrdoň. A protože si s Kopim poradil Šeda i podruhé, tak atraktivní první poločas nakonec skončil bez branek.

Na začátku druhé půle Vlkanova přesně odcentroval na hlavu Chorého, ten však bránu minul. V 54. minutě červenomodří konečně využili svůj velký tlak. Kalvach rozehrál roh nakrátko s Kopicem, jenž odcentroval do vápna a po odraženém balonu se zblízka prosadil Pernica. Čtvrt hodiny před koncem pálil po pěkné akci Erika Jirky a Milana Havla vedle Adam Vlkanova.

Vítěznou pojistku přidal po nádherné přízemní přihrávce Erika Jirky na malé vápno Václav Jemelka. Západočeši tak po úterním duelu Ligy mistrů zvládli návrat na ligovou scénu tím nejlepším možným způsobem, když v Doosan Areně porazili Mladou Boleslav 2:0

sestavy

FC Viktoria Plzeň

Tvrdoň – Havel, Pernica, Tijani, Jemelka – Kopic (61. Jirka), Bucha (85. Čermák), Kalvach, Vlkanova (74. Ndiaye) – Bassey (46. Mosquera), Chorý (74. Kliment)

FK Mladá Boleslav

Šeda – Suchý, Karafiát, Šimek – Pech, Kubista, Dancák (80. Vaníček), Fulnek – Mareček (58. Matějovský), Ladra – Ekpai (10. Skalák)

statistiky

Branky: 54. Pernica, 82. Jemelka, ŽK: Kalvach – Dancák, Kubista, Matějovský, Vaníček, Rozhodčí: Černý – Caletka, Váňa

Diváci: 7136

fcv

Poznámka redakce: potisk dresů FC Viktoria Plzeň zajišťuje Adapt print Plzeň.

Potisk triček

ADAPT print Plzeň je partnerem klubu FC Viktoria Plzeň

Potisk triček

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka