Vykrádal bytové domy v Plzni, způsobil škodu za 250 tisíc

Kriminalisté obvinili muže z majetkové trestné činnosti, který napáchal škody za čtvrt milionu korun.

Cílená propagace v Plzni

Policisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. 

"Vloupačky", krádeže, porušování domovní svobody, poškození cizí věci a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, to jsou výčty způsobených protiprávních jednání pachatele v případu, na kterém usilovně pracovali plzeňští kriminalisté již od loňského podzimu. Ten minimálně v sedmnácti případech způsobil nemalé škody poškozeným občanům, kteří museli řešit škody, které jim pachatel svým jednáním napáchal na jejich majetku. V celkovém součtu se zjištěné škody "vyšplhaly" až do necelé výše čtvrt milionu korun. Kriminalistům se podařilo začátkem května tohoto roku zahájit trestní stíhání 36letého muže, který čelí obvinění hned z několika trestných činů (viz. výše).

Získané a prověřené poznatky, týmová práce policistů a zajištěné stopy na místě činů si cestu k pachateli našly. Svými skutky potrápil nemalou část plzeňského obyvatelstva.  Muž se specializoval na byty v bytových domech, kam se násilím vloupal v různé denní doby a odkud si s sebou odnesl věci a cennosti různé povahy a hodnoty. Šperky, dámskou a pánskou drogerii, elektroniku, peníze i jídlem nepohrdl. Odcizené věci si převážně odnášel v taškách, které si s sebou donesl nebo je našel v dotčeném bytě. Lup pak následně rozprodal a utrženou finanční hotovost použil pro svoji potřebu. Muž není v této trestné činnosti žádným nováčkem a nepoučil se ani z let minulých, kdy byl pravomocně odsouzen z trestné činnosti majetkového charakteru.

Spadla klec. Kriminalisté podali podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. V případě uznání viny mu může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 09.05.2020 07:20



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka