Vypěstujte si vlastní zeleninu v centru Plzně

Bydlíte v bytě bez zahrádky a toužíte mít alespoň malý záhonek, abyste zakusili ten skvělý pocit z vlastnoručně vypěstované úrody?

Jarní servisní akce AUTO CB

Komunitní zahrada PěstírnaDEPO, provozovaná spolkem Pěstuj prostor, nabízí pronájem záhonků v areálu DEPO2015. 

„Zeleninu a bylinky pěstujeme v unikátních obřích betonových květnících s keramickou mozaikou, které si můžete pamatovat z různých míst v Plzni – dříve stávaly například na hlavním náměstí či u výstaviště a nám se jich několik podařilo zachránit před odvozem na skládku,“ říká Silvie Hašlová, koordinátorka zahrady.

Pro zájemce je k dispozici ještě volných několik záhonů – jeden metr čtvereční pěstební plochy si mohou pronajmout za 700 Kč, dvojnásobek za 1 200 Kč. V ceně je zahrnuto vše potřebné k zahradničení, kromě semínek a sazenic, jejichž výběr je na každém zahradníkovi.

„Sklizeň obohatí také mnoho druhů bylinek ze společného záhonu a prostory zahrady mohou zahradníci využít také k posezení s přáteli či grilování. Prostory zahrady mohou zahradníci využít i k posezení s přáteli či grilování,“ vysvětluje Hašlová. „Časově vytížené pěstitele jistě potěší možnost střídat se v zalévání s ostatními a nemuset do Depa docházet každý den, aby o jejich rostliny bylo dobře postaráno. Senioři zase ocení, že se k vyvýšeným záhonům nemusejí ohýbat,“ dodává.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 07.03.2021 10:49



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka