Vyrobte si v Klatovech vlastnoruční vzpomínku na prázdniny

Pavilon skla připravil na začátek srpna letní tvůrčí dílny, při kterých si budou moci jeho návštěvníci vyrobit vlastnoručně upomínku z prázdnin jako suvenýr nebo jako dárek.

Cílená propagace v Plzni

Námětem pro dekory skleněných předmětů jsou Klatovy v mnoha podobách.

 Projekt Upomínka z prázdnin je novinkou, jsou to první tvůrčí dílny, které potrvají celý týden – od pondělí 3. do neděle 9. srpna. Každý den si tu mohou návštěvníci vždy od 10 do 16.30 hodin podle vlastní fantazie či připravených předloh vyzdobit různé skleněné předměty. Připravené jsou různé skleničky a svícny, větší a menší skleněné placičky (ty se dají použít jako závěsy do oken nebo jako šperky) a pracovat se bude i s drátem a korálky. Zajímavou technikou je nepochybně rytina gravírovacími pery, s níž zde bude s vysokou mírou odbornosti pomáhat zkušený klatovský brusič a rytec Gabriel Hájek (bohužel jen od pondělí do středy, ale technika bude připravena celý týden). Rytinu je možné kombinovat s kresbou na skle, nebo se dají skla zdobit jen malířskými technikami.
 

Tématem týdne jsou klatovské památky. Například pro práci s korálky jsou připravené korálkové varianty některých významných klatovských dominant (Černé věže, Bílé věže), proslulého domu U Bílého jednorožce apod. Pro rytinu a malbu jsou pro různé tvary připravené jednodušší i složitější papírové předlohy. Zajímavé jsou zejména ty, které představují drobné architektonické a jiné detaily klatovských pamětihodností. Śablon připravily lektorky pavilonu celou řadu a navíc se každý může vydat svou vlastní cestou. Vlastnoruční suvenýr či dárek tak nejen připomene město, ve kterém byl vyroben, ale bude i dokladem šikovnosti jeho autora. Navíc se třeba tvůrce naučí novou zajímavou techniku. No a v neposlední řadě bude mít tato upomínka z prázdnin rozhodně daleko k jakémukoliv komerčnímu produktu.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 02.08.2020 14:02



0 +
 
Renault Clio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka