Vyšetřovatel bude v Kině Beseda debatovat o případu Lesního vraha

V pondělí 13. května po promítání nového českého filmu Lesní vrah přijde s diváky debatovat režisér Radim Špaček, scénárista Zdeněk Holý a hlavní vyšetřovatel případu, plukovník Michal Mazánek. Jak na vyšetřování vzpomíná?


Minimalistické krimidrama Lesní vrah sleduje poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů. Pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem, měl nadprůměrně vysoké IQ a v lese zavraždil tři náhodné kolemjdoucí. Případ plnil přední stránky médií a velké pozornosti se mu dostalo také proto, že pachatel měl v plánu vystřílet pražské metro a že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. 

V Kině Beseda se bude promítat 13. května od 18:30 a po filmu budou diváci moci debatovat s režisérem Radimem Špačkem, scénáristou Zdeňkem Holým a vyšetřovatelem Michalem Mazánkem. Plukovník JUDr. Michal Mazánek je bývalým šéfem Národní centrály proti organizovanému zločinu. Z řadového policisty se vypracoval na Krajský úřad vyšetřování Středočeského kraje a začal se věnovat vyšetřování vražd. Byl členem týmu vyšetřující „Orlické vraždy", se svým týmem vyřešil i případ „Lesního vraha“ Viktora Kalivody.

Radim Špaček je filmový a televizní režisér a na svém kontě má řadu dokumentů, filmů (Pouta, Zlatý podraz) a seriálů (Svět pod hlavou, Stíny v mlze, Život a doba soudce A. K.). Za Stíny v mlze získal v roce 2022 Českého lva. Lesní vrah jím zrežírovaný se rámcově drží uvedených faktů, zachovává chronologii událostí, neusiluje však o jejich přesnou rekonstrukci.

Zdeněk Holý je filmový kritik a producent. Působil jako redaktor, poté šéfredaktor filmového časopisu Cinepur. Byl ředitelem Nakladatelství Akademie múzických umění v Praze a v letech 2016 až 2020 děkanem FAMU. Je autorem scénáře a iniciátorem k natočení snímku Lesní vrah, v němž se chtějí tvůrci ponořit do psychologického stavu

Vstupenky jsou v prodeji na www.mestanskabeseda.cz a na pokladně v Měšťanské besedě.

Fotogalerie
Vizovické Trnkobraní 2024

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Dotace na elektormobilitu

Hlavní zprávy

 

Auto CB - Nová Škoda Kodiaq